r
Nosalty Logó

Óriás piskótatekercs-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Óriás piskótatekercs-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Mascarponekrém

Összeállítás

Összesen 403 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Mascarponekrém

Összeállítás

Összesen 4017 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Mascarponekrém

Összeállítás

Összesen 281 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 403 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    72.2 g

Zsír

  • Összesen
    213.8 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    965 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1600.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    450.6 g
  • Cukor
    317 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    597 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    773 mg
  • Retinol - A vitamin:
    589 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1508 micro
Összesen 4017 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Mascarponekrém

Összeállítás

Elkészítés

Piskóta

  1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra.
  2. A tojásokat egészben kihabosítjuk a cukorral és vaníliás cukorral. Mikor enyhén kifehéredett és duplájára nőtt a hab térfogata, hozzácsurgatjuk a langyos olvasztott vajat.
  3. A lisztet és a szódabikarbónát összekeverjük és beleszitáljuk.
  4. Határozott mozdulatokkal belekeverjük, majd sütőpapíros tepsibe öntjük, és spatulával szépen elegyengetjük.
  5. Sütőben 10-12 perc alatt lekevergésen megsütjük, ügyelve rá, hogy a tészta ne barnuljon meg, maradjon világos sárga.
  6. Miután megsült, még langyosan, lazán feltekerjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ez idő alatt elkészítjük a villámgyors mascarponés krémet.

Mascarponekrém

  1. A hideg mascarponét a tejszínnel, porcukorral és vaníliával alaposan kihabosítjuk. Hozzáadjuk egy citrom reszelt héját, elkeverjük, és 15-20 percre hűtőbe tesszük. (Tegyük habzsákba, könnyebb lesz adagolni.)

Összeállítás

  1. A kihűlt piskótarudat vágjuk 8 darab egyforma, 5 cm-es tekercsekre.
  2. Mindegyik csíkot kenjük meg málnalekvárral és mascarponés krémmel.
  3. Az első csíkot teljesen feltekerjük, majd az illesztéshez tesszük a következőt, és tovább tekerjük, ezután jöhet a harmadik és így tovább, amíg el nem fogynak a „szalagok" . Igyekezzünk tartani a köralakot.
  4. A maradék krémet habzsákból kinyomva vigyük fel a sütemény oldalára, tetszés szerint.
  5. Tegyük hűtőbe pár órára dermedni, majd egész málnaszemekkel és friss mentalevelekkel díszítsük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 74
  • Össznézettség: 15466
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 12.

Receptkategóriák

Óriás piskótatekercs-torta
Gerzsenyi Flóra 379 recept

A piskótatekercs az a klasszikus süti, amit az emberek bármikor szívesen készítenek, mert egyszerű és nagyszerű, nem kell nagyon flancolni vele. Puha piskóta házi lekvárral, rengeteg porcukorral meghintve – ez a torta a piskótatekercs négyzetre emelése. A piskótatésztába kerül egy kis vaj, hogy masszívabb legyen, a málnalekvár mellett pedig megspékeltük egy könnyed mascarponés krémmel, ami csak növeli az ízorgiaélményt. A végén a tetejére halmozott málnától pedig annyira gyönyörű, hogy sírunk a látványtól.

Hozzávalók

Piskóta

Mascarponekrém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek