r
Nosalty Logó

Narancsos bundás kalács bogyós gyümölcsökkel és mézzel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Narancsos bundás kalács bogyós gyümölcsökkel és mézzel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A bundás kalácshoz

A tálaláshoz

Összesen 867 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A bundás kalácshoz

A tálaláshoz

Összesen 1734 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A bundás kalácshoz

A tálaláshoz

Összesen 266 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    851.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.4 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 867 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    87.2 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    564 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1702.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    717 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.8 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    585 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    570 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    696 micro
Összesen 1734 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

A bundás kalácshoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A bundás kalácshoz

  1. A tojásokat felverjük egy mélytányérban, egy is elég lehet, ha jó nagy, maximum egy kanál tejjel vagy tejszínnel húzzuk fel. Reszeljük bele a narancs felének héját, és facsarjuk hozzá a fél narancs levét. Egy csipet sót szórhatunk a keverékbe.
  2. Ebbe forgassuk bele a kalácsszeleteket, hagyjuk, hogy jól szívják magukba az egészet.
  3. Közben egy serpenyőben, közepes lángon olvasszunk vajat, majd ezen süssük meg a bundás kalácsokat úgy, hogy közben takarjuk le egy fedővel, így belül is átsül biztosan.

A tálaláshoz

  1. A sült kalácsokat szedjük papírtörlőre, utána mehetnek a tányérra. Tegyünk melléjük friss bogyós gyümölcsöket, egy-egy kis vajkockát a kalácsokra, öntsük nyakon az egészet mézzel, majd porcukrozzuk halványan. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1901
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 04.

Ajánló

Készítsük Valentin-napra, vagy bármelyik reggelen, amikor szívesen meglepnék a szerelmünket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos, mézes, bundás, kell még ennél több? Gyakrabban kéne reggelire ezt készíteni, csak ennyi!

Hozzávalók

A bundás kalácshoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek