Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros-hagymás tarja 2.

Mustáros-hagymás tarja 2.
Mustáros-hagymás tarja 2.
85 perc / előkészület: 25 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a régi, ismert recepteket variálni, egy kicsit feldobni. Egyik nap készítettem ezt a finomságot, már régóta készültem valamilyen tepsis húsra. Egyszerű, könnyen elkészíthető, mégis igazi finomság. Egyetlen hátránya, hogy nehéz kivárni, míg rendesen megsül a hús, mert isteni az illata :).

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a pácot: összekeverjük a mustárt, az olajat, és a grillfűszerkeveréket (a mennyiségek ízlés szerint).
  2. A pácban jól megmártjuk a hússzeleteket, és lezárt tasakba tesszük őket, úgy be a hűtőbe 2-3 órára.
  3. A krumplit kockákra vágjuk.
  4. Egy tepsi aljára vöröshagyma karikákat teszünk, rá egy adag krumpli, az apróra vágott fokhagymát pedig közészórjuk (minden réteg pakolása után sózzuk-borsozzuk).
  5. A tetejére a hússzeleteket rakjuk, a maradék pácot rálocsoljuk.
  6. Lefedjük fóliával, és az előmelegített sütőbe betesszük.
  7. Sütjük, míg meg nem sül, néha megforgatjuk.
  8. Mikor a hús már kész, kivesszük, levesszük a fóliát, a hússzeletekre baconcsíkokat rakunk, és vissza a sütőbe, míg azok is szépen megpirulnak.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 100 659
elküldve: 23
receptkönyvben: 1 267
elkészítve: 35/49
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nasha

Mióta szakács: 2010.02.17.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsis hús, hagymás-krumplis tarja sütőben sütve, tepsis tarja burgonyával és hagymával

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

davila
davila Tue, 2013-04-16 17:54

Volt a mélyhűtőben tarja és megmaradt a hétvégi galambpörkölt mellé készült főtt krumpli egy része... szerencse, h. ilyen remek és mégis egyszerű receptre találtam, mert így a krumplit sem kellett kidobni, lett belőle a tarja alatt sült pirított burgonya :) Köszönet a receptért!

Naju
Naju Mon, 2011-11-07 21:05

Elkészítettem a hétvégén egyik délután, aztán elmentem hazulról. Mire visszaértem csak 5 szem krumplikocka maradt a tepsi alján. Néztem nagy csodálkozva hova lett, de a család elárulta, hogy nem a kukában landolt... :)
Azt "sajnálják" egyedül, hogy mivel nekem nem maradt belőle, ezért meg kell csinálni még egyszer :)))

Én raktam még bele 1-2 szál répát egyébként :) Feldobta :)

manna113
manna113 Sat, 2011-09-10 18:42

Nem csak az illata volt finom....de az ize....mmm. :))
Köszi ezt a fincsi receptet!
Üdv: Ildiko

Lindy
Lindy / Lindy Fri, 2011-01-07 18:52

Fúúú, hát ez nagyon guszta!!!Én is ki fogom próbálni!Már olvasni is ínycsiklandó:)

Ellen
Ellen Thu, 2010-12-02 18:50

Ma én is megcsináltam, tényleg nagyon finom :)
Köszönöm!

dagikajozó
dagikajozó Tue, 2010-11-02 22:55

Megcsináltam ezt az isteni receptet, a családomnak nagyon ízlett. Köszönöm.

dagikajozó
dagikajozó Tue, 2010-11-02 13:43

Guszta recept. Ma ez lesz a kaja itthon. Kíváncsi leszek, hogy hogy fog ízleni a családomnak.

Nasha
Nasha / Nasha Thu, 2010-02-25 13:37

Köszönöm :)
És szerintem tényleg fenséges ahogy az ízek összeérnek sülés közben, úgyhogy csak ajánlani tudom :)
Neked is szép napot!

Nasha

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-02-25 13:12

Szerintem isteni lehet!!!

Most fogom a hétvégén elkészíteni mivel a feleségem dolgozik

Nagyon szeretek főzni!!!

Szép napot László

1048
burgonya 2 kg
sertéstarja 80 dkg
flekken fűszerkeverék 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
mustár 1 ek
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
bacon 10 szelet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint