Mini pingvin-mignonok recept

Mini pingvin-mignonok
Mini pingvin-mignonok
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kislányom, Borbála névnapjára készítettem el a mini pingvineket, amiket még nyáron kinézett az új süteményeskönyvből smiley!

hozzávalók / 4 adag

Az alaphoz (15-20 darab pingvinhez):

  • 22 dkg margarin
  • 50 dkg darált (háztartási) keksz
  • 3 dkg kakaópor
  • 10 dkg porcukor
  • 10-15 dkg baracklekvár
  • 1 narancs reszelt héja
  • rumaroma

A díszítéshez:

  • 20 dkg fehér csokoládé + 2 ek napraforgó olaj
  • 15 dkg étcsokoládé + 1 ek napraforgó olaj
  • 3 dkg narancsszínű marcipán (az orrához) vagy narancshéj
  • cukordrazsé

ajánlat

Sütés nélkül, hamar elkészül. Csak egy kicsit kell vele pepecselni a díszítésnél smiley.

Gyerekzsúrra kiváló meglepetés, biztos nagy sikert arat!

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós-kekszes süti, pingvines édesség sütés nélkül
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált kekszet a porcukorral, a kakaóporral és a narancshéjjal elkeverjük, majd a puha margarint hozzáadva elmorzsoljuk. Hozzáöntjük a baracklekvárt, az aromát, és addig keverjük, amíg formázható masszát nem kapunk. Ha szükséges, egy kevés lekvárt vagy vizet gyúrjunk hozzá.
  2. Hengert formázunk belőle, és egyenlő darabokra vágjuk. A darabok egyik részét elvékonyítjuk, legömbölyítjük, és a talpára állítjuk. A hűtőbe tesszük dermedni.
  3. A csokoládét külön edényekben gőz fölött, az olajat hozzáadva megolvasztjuk. A pingvineket először fehér csokoládéban teljesen megmártjuk, lecsöpögtetjük, rácsra tesszük, majd hagyjuk megdermedni.
  4. Az étcsokoládéba a két oldalát mártjuk bele, így a hasa fehér marad. Marcipánból csőrt, szemet, és csokoládéból gombot csinálunk nekik, vagy a csőrt narancshéjból készítjük, és a többit pedig cukordrazséból.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 10 452
elküldve: 3
receptkönyben: 215
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

Hozzászólások (14)

Adrien
Adrienh, 2012-04-02 22:02

Kedves Anita!
Kisebbik lányommal nézegettem pár napja a Rama sütisfüzetkét, és megjegyeztem, hogy csinálhatna nekem ilyet... Gondosan elolvasta a receptet, és hétvégére beígérte.
Olyan kis aranyosak... Már nagyon várom a kóstolót.
Adrien

HossoAni
HossoAnics, 2012-04-05 00:30

Kedves Adrien!
Biztosan sikerülni fog neki elkészíteni:-)! Sok sikert kívánok hozzá!
Üdv:
Anita

t_timi
t_timisze, 2011-12-21 14:30

Kedves Anita,

annyira kedves ez a sütemény, és remek a tésztája. Elkészítettem, akkor azt mondtam magamnak, hogy soha többet, sokat pepecseltem vele, de aztán olyan örömöt okoztam a barátaimnak, hogy mégis megérte. Talán még többször is lesz az asztalunkon. :)
Köszönöm!

HossoAni
HossoAnisze, 2011-12-21 15:14

Kedves Timi! Köszönöm szépen:-)! Hát, igen, nem egy "gyorsan-összedobom-süti", de tényleg megéri a fáradozást, mert nagy örömet okozhatunk vele!
Békés, boldog karácsonyt kívánok!
anita

HossoAni
HossoAnics, 2011-12-15 19:59

Csilla! Lezsíroztuk a dolgot:-))!
További szép estét kívánok Neked!
Anita

HossoAni
HossoAniv, 2011-12-11 19:25

Csilla, ezzel arra akartál célozni, hogy Neked is készítsem el a névnapodra:-)?

Legfrissebb cikkek

A hét szakácsa: Olgi1213
A hét szakácsa: Olgi1213
Eheti szakácsunk, Olgi Erdélyből származik, így sok-sok ottani receptet ismer, amelyeket - hogy a hagyomány tovább éljen - mindenképpen meg fog tanítani gyermekeinek.
Heti menü: zöldségek bundában
Heti menü: zöldségek bundában
A nyári hőségben nem is vágyunk másra, mint minél több ruhától megszabadulni. De ez nem jelenti azt, hogy a friss zöldségeket nem öltöztethetjük fel egy picit.