Mézes krémes Katicától recept

Mézes krémes Katicától
Mézes krémes Katicától
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi Nők Lapja Konyhája magazin adta az ötletet. Nem mézes lapokból, hanem egy nagyon finom, mézes kevert tésztából készült habkönnyű grízes krémmel, és az elhagyhatatlan, házi sárgabaracklekvárral. Nem csak az ünnepi asztalra kerülhet, hanem egy finom, vasárnapi ebéd megkoronázása is lehet.

hozzávalók / 10 adag

Mézes kevert

Töltelék, bevonás

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

mézes őzgerinc, réteges mézes krémes
Szólj hozzá!

elkészítés

Mézes kevert

  1. A kevert tésztához a puha margarint a cukorral alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a mézet, majd egyenként a tojásokat, mindegyikkel simára keverve. Végül a sütőporral, sóval elkevert lisztet hozzákeverjük.
  2. Margarinnal kikent, liszttel beszórt 30×11×5 cm-es őzgerincformába kenjük a masszát, és 180 C fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Ajánlatos tűpróbát végezni, és ha szükséges még, a hőfok csökkentésével süssük készre.
  3. A megsült tésztát borítsuk ki, és hagyjuk teljesen kihűlni. Vízszintesen vágjuk 4 lapra. Az alsó lapra kenjük a krém felét, rá a következő lapot, erre a lekvárt, majd a harmadik lapot, és erre a maradék krémet tesszük. Tetejét bezárjuk a 4. lappal.
  4. Tegyük 15-20 percre a hűtőbe. A lehűlt tésztára öntjük az olvasztott csokoládét, majd hideg helyre tesszük. Másnap szeleteljük.

Töltelék

  1. A tejből, búzadarából, 3 evőkanál cukorból, 1 teáskanál vaníliaaromával sűrű tejbegrízt főzünk. Hagyjuk teljesen kihűlni, közben néha belekeverve. Mikor kihűlt, a vajjal alaposan kikeverjük.
  2. A csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×11×5 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 493
elküldve: 1
receptkönyvben: 139
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept
hirdetés

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

xena969
xena969 k, 2017-01-10 20:56

Milyen remek ötlet! Mindig gondban vagiyok, hogy hová tegyem hűlni a kisütött lapokat. Mivel 40x40-es tepsijeim vannak (plusz nagyevő, édesszájú férfi-családtagjaim), jelentős helyet kell biztosítanom a sütilapoknak. Mindenképpen ki fogom próbálni a receptet, valószínű, hogy már ezen a hétvégén. Köszönöm Katica!

K_Atica01
Katica / K_Atica01 sze, 2017-01-11 08:52

Kedves egészségetekre. Nem fogod megbánni,biztos vagyok benne. Nálunk nagyon sokszor kell készíteni. Készítettem már, csak sima vaníliás krémmel, Tejszín ízű pudingba kevert sárgabaracklekváros krémmel is. Úgy is nagyon finom.

415