r
Nosalty Logó

Medvehagymás zöldségfasírt joghurtos mártogatóssal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Medvehagymás zöldségfasírt joghurtos mártogatóssal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A zöldségfasírthoz

A joghurtos mártogatóshoz

Összesen 877 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A zöldségfasírthoz

A joghurtos mártogatóshoz

Összesen 2630 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A zöldségfasírthoz

A joghurtos mártogatóshoz

Összesen 196 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3140.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    2396 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2805 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1679 micro
Összesen 877 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    137.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9422.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    1424 mg
  • Nátrium
    7187 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    512.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    904 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    227 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1364 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    8416 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5038 micro
Összesen 2630 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    703.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    537 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    629 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

A zöldségfasírthoz

A joghurtos mártogatóshoz

Elkészítés

A zöldségfasírthoz

  1. A gombát szeletekre vágjuk, majd forró, száraz serpenyőbe dobjuk. Hagyjuk, hogy mind kiizzadja a nedvességet, majd sózzuk, tovább pároljuk és csak a végén adunk hozzá egy kevés olajat. Ezen aranybarnára pirítjuk, majd egy tálba tesszük.
  2. Ugyanebben a serpenyőben, némi olajon megfonnyasztjuk a spenótot és azt is a gombához adjuk.
  3. A répát meghámozzuk és lereszeljük, a medvehagymát szálakra aprítjuk, a konzervlencsét pedig leszűrjük és átmossuk. Ezeket mind hozzáadjuk a gombás keverékhez, ahogy a főtt krumplit, tojást, zabpelyhet és lisztet is. Sózzuk, borsozzuk, majd az összes hozzávalót egy aprítógépben összedolgozzuk. Nem kell krémesre, jobb, ha maradnak benne kisebb-nagyobb darabok.
  4. A masszát fél órára a hűtőbe tesszük pihenni, majd ha kész, forró olajban, egy evőkanálnyi adagokat sütünk belőle. Konyhai papírtörlőre szedjük, majd a mártogatóssal tálaljuk.

A joghurtos mártogatóshoz

  1. A mártogatós hozzávalóit összekeverjük, majd egy kis tálkába szedjük és a fasírtokkal együtt tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 172
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medvehagymás zöldségfasírt joghurtos mártogatóssal
Lakos Benedek 265 recept

Majd kicsattan a zöldségektől ez a tál kis fasírt, no meg persze a friss medvehagymától, amit beleaprítottunk. Tapasnak, de főzelékfeltétnek is kiváló választás, előbbi esetben mindenképpen kínáljunk hozzá joghurtos mártogatóst.

Hozzávalók

A zöldségfasírthoz

A joghurtos mártogatóshoz

Címlapról ajánljuk

Különleges pudingos édességek

Vegyük elő azt a kamrában ácsorgó pudingot és készítsünk belőle valami igazán különlegeset! Nem ám holmi kekszes desszertek, hanem tényleg egyedi és isteni finomságok következnek most.

Nosalty

További cikkek

10 csodás köret újkrumpliból

Végre fogyaszthatunk friss és zsenge újburgonyát, melyből rengeteg fantasztikus ételt készíthetünk. De először egy jó krumpliköretet varázsoljunk belőle!