r
Nosalty Logó

Mátrai borzaska medálok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Simon Gábor
Mátrai borzaska medálok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Mátrai borzaska

Összesen 634 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Mátrai borzaska

Összesen 2534 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Mátrai borzaska

Összesen 137 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2004.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    687 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 634 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.8 g

Zsír

  • Összesen
    140.7 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8016.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    2054 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    2748 mg
  • Nátrium
    2610 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    951.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1273 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    812 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 2534 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 137 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Mátrai borzaska

Elkészítés

Mátrai borzaska

  1. A burgonyát pucoljuk meg, majd reszeljük le. Enyhén sózzuk meg, kavarjuk át, és hagyjuk pár percet állni, majd nyomkodjuk ki a keletkezett levet.
  2. Egy tálba üssük bele a tojásokat, adjuk hozzá a finomra vágott rozmaringot, az apróra vágott fokhagymát, sózzuk meg finoman, utána kavarjuk át. Ezután szórjuk hozzá a lisztet, és kavarjuk át. Viszonylag sűrű masszára törekedjünk. Ezután adjuk hozzá a reszelt burgonyát is, amivel kavarjuk össze egyenletesen.
  3. A sertésszüzet vágjuk fel ujjnyi vastagságú szeletekre, majd nyomkodjuk meg őket. Sózzuk, borsozzuk meg, utána forgassuk meg finomlisztben.
  4. Tegyük a masszába a szelet húsokat, és vonjuk be teljesen vele.
  5. Forró olajban süssük aranybarnára a borzaskákat, végül itassuk le a felesleges olajat.
  6. Tegyünk a kisült szeletekre tejfölt, majd szórjuk meg reszelt sajttal. Ezen a ponton már el is készültek a borzaskák, de érdemes még grill alá bedugni, hogy a sajt és tejföl rápirulhasson, és még ízletesebbé váljanak.
  7. Mivel egy elég nehéz ételről van szó, köretnek mi salátát javaslunk mellé, de nyugodtan lehet párolt rizst, vagy sült burgonyát is tálalni mellé.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 202
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 15869
  • Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mátrai borzaska medálok
Simon Gábor 53 recept

Ropogós, burgonyás bundában sült hús, megkoronázva tejföllel és sajttal, ez a mátrai borzaska, egyike a leglaktatóbb ételeinknek, amit pontosan ezért szeretünk oly nagyon.

Hozzávalók

Mátrai borzaska

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, hogyan kerül a cukor a lekvárba

Annak ellenére, hogy a legtöbb lekvár receptje pokolian egyszerű (hiszen csak gyümölcsből, cukorból és esetleg dzsemfixből áll), nem érdemes félvállról venni a befőzés folyamatát. Minden mozzanatnak megvan a maga fontossága: így a cukor hozzáadásának is.