r
Nosalty Logó

Lazac tepsiben totyogóknak

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Lazac tepsiben totyogóknak
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 299 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 892 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    331 micro
  • β-karotin
    1758 micro
  • β-crypt
    1167 micro
  • Likopin
    875 micro
  • Lut-zea
    476 micro
Összesen 299 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1402.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    706 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    670.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    833 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    653 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    992 micro
  • β-karotin
    5273 micro
  • β-crypt
    3500 micro
  • Likopin
    2624 micro
  • Lut-zea
    1427 micro
Összesen 892 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    108 micro
  • β-karotin
    571 micro
  • β-crypt
    379 micro
  • Likopin
    284 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 98 kcal

Elkészítés

  1. Felkarikázzuk a hagymát és a burgonyát. Kb. 18*14 cm-es tepsibe tesszük, alulra a hagymát, rá a burgonyát, és ezt meglocsoljuk kb. 2 ek olívaolajjal. Alufóliával lefedve 200°C-on 40 percig sütjük.
  2. A kelbimbót, a sütőtököt és a zöldbabot 2 ek vízzel puhára pároljuk. Kispohárban összekeverünk 1 tk olívaolajat 1 kk kakukkfűvel, és félretesszük.
  3. A 40 percig sütött burgonyára és hagymára rászedjük a párolt zöldségeket, rákenjük a tejfölt, és erre tesszük rá a lazac szeleteket. A lazacot megkenjük a kakukkfüves olívaolajjal, meglocsoljuk a frissen facsart citrom levével, és körberakjuk a félbevágott koktélparadicsomokkal.
  4. Alufóliával letakarva további 20 percig sütjük 200°C-on.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18x14
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 18 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4109
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 05.

Ajánló

A zöldségek szabadon variálhatóak, például karfiollal, cukkinivel, brokkolival is készítettem különféle kombinációkat.  Tejföl helyett készült már túróval és tejszínnel, a tetején pedig reszelt sajttal, illetve a burgonyát is ritkábban teszem bele, mert a kislányom inkább rizses, olyankor külön főzök mellé rizst.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

1 éves kortól ajánlom. Családi verzióban is ettük már, apukának is ízlett :) Akkor sót, fehérborsot és mézet is tettem bele ízlés szerint.

Címlapról ajánljuk

További cikkek