r
Nosalty Logó

Lasagne 8. - besamell mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Maria.
Lasagne 8. - besamell mártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A húsos szószhoz

A besamell szószhoz

Összesen 704 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A húsos szószhoz

A besamell szószhoz

Összesen 7042 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A húsos szószhoz

A besamell szószhoz

Összesen 154 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1468.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1163 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 704 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    408.5 g

Zsír

  • Összesen
    358.2 g
  • Telített zsírsav
    190 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14683.5 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    599 mg
  • Kálcium
    4579 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    593 mg
  • Foszfor
    4496 mg
  • Nátrium
    4313 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    437.9 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1703 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2042 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    50 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    802 micro
  • Kolin:
    1076 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1948 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1136 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11629 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 7042 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    255 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A húsos szószhoz

A besamell szószhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Készítsük el a húsos szószt: Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben, és a hagymát dínszteljük meg rajta.
  2. Hozzáadjuk a fokhagymát, a gyógynövényeket, a babérleveleket, a ketchupot és a paradicsomot, majd főzzük további 2 percet.
  3. A serpenyőbe morzsoljunk bele a darált húst, süssük, amíg barna színt kap, majd adjuk hozzá a hagymás-paradicsomos keveréket.
  4. Öblítsük ki a tepsit a vörösborral vagy egy kevés vízzel, majd adjuk hozzá a húsos keverékhez. Alacsony hőfokon főzzük 30 percig, amíg sűrű nem lesz, majd tegyük félre.
  5. Közben készítsük el a besamell-t: A vajat melegítsük fel, és a lisztet pirítsuk meg, hogy világos színe maradjon, de ne legyen nyers.
  6. Lassú tűzön folyamatosan keverjük hozzá a tejet. Ne aggódjunk, ha csomós lesz habverővel szét lehet keverni. Főzzük kb. 5 percet állandó keveréssel, amíg sima és sűrű nem lesz, majd levesszük a tűzről.
  7. Tegyünk egy tűzálló sütőedénybe egy réteg húsos szószt. Öntsünk rá egy kevés besamell szószt, és szórjunk egy kis mozzarellát rá. Fedjük le egy réteg lasagne-lappal.
  8. Majd rétegezzük a hozzávalókat. A felső réteg lasagne-ra mindössze besamell szószt teszünk. Végül szórunk rá reszelt parmezánt. (Ebben a stádiumban, ha másnap szeretnénk megsütni, fedjük le fóliával, és tegyük hűtőbe).
  9. Melegítsük elő a sütőt. Süssük, amíg barna lesz a teteje. Hagyjuk 10 percig állni, mielőtt felvágnánk. Tálalhatjuk zöld salátával.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x35
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 202
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 58459
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 04.

Ajánló

A lasagne-t hűtőbe tehetjük egy napra használat előtt, vagy fagyaszthatjuk legfeljebb 3 hónapig. Fagyasztási tippek: Húsos szósz: A húsos szószt fagyasszuk le zacskóban vagy dobozban. Ezt a mártást használhatjuk: Bolognai spagettihez, pásztor pitéhez vagy feltétként sült krumplihoz. Zöldségesen: Ha megsütjük a hagymát, adjunk hozzá apróra vágott sárgarépát, zellert, cukkinit, póréhagymát, szeletelt gombát vagy apróra vágott paprikát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a GoodFood oldalán találtam. Nagyon szaftos, finom étel. És az a jó, hogy még fagyasztani is lehet. Ebből a mennyiségből nagyon sok lesz, így érdemes lefagyasztani a felét, összeállítva vagy csak a húsos szószt. Ez az adag 8-10 embernek elég. Én most csak a fele adagot sütöttem meg, a másik felét lefagyasztottam egy magas falú alumíniumtálcán. Amikor legközelebb szeretnék sütni, akkor csak kiveszem a fagyról, és megsütöm benne.

Hozzávalók

A tésztához

A húsos szószhoz

A besamell szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek