r
Nosalty Logó

Krémes-zselés ribizlitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tünde
Krémes-zselés ribizlitorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 597 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3581 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 177 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.2 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 597 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    120.5 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    749 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2319.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    643 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    956 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    583.2 g
  • Cukor
    443 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1200.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    404 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    455 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    966 micro
Összesen 3581 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt. Sütőpapírral kibélelünk egy tortaforma alját.
  2. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját 4 evőkanálnyi meleg vízzel habosra keverjük, közben apránként hozzáadjuk a cukrot. Rászitáljuk a lisztet, és a tojáshabbal együtt óvatosan a krémbe forgatjuk.
  3. A tésztát a formába öntjük, majd a sütőben aranybarnára sütjük. Rácsra borítva hagyjuk kihűlni, majd körbevesszük tortagyűrűvel.
  4. A felmelegített és simára kevert ribizlizselével megkenjük a tésztát. A piros ribizlit 1,4 dl-nyi vízzel felforraljuk, majd kb. 3 percig enyhe tűzön pároljuk. Levesszük a tűzrõl, és 30 percig pihentetjük.
  5. A masszát finom szűrőbe simítjuk, közben felfogjuk a lecsepegő levét. Hideg vízben feloldunk 7 levél zselatint. Lemérünk 3 dl-nyi ribizlilevet, és 15 dkg cukorral addig melegítjük, amíg a cukor felolvad. Azután a kinyomkodott zselatint feloldjuk benne. Az egészet betesszük a hűtőszekrénybe, míg zselésedni kezd.
  6. Kemény habbá verjük a tejszínt. A tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. Előbb a tejszínhabot, majd a tojáshabot is óvatosan a zselésedő ribizliszörpbe forgatjuk. A krémet a tortalapra simítjuk, és áttetsző fóliával letakarva 4 órán át hideg helyen pihentetjük.
  7. Hideg vízben megpuhítjuk a maradék zselatint. A maradék szörpöt 5 dkg cukorral felmelegítjük, és feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint. Az egészet ismét hagyjuk kihűlni, amíg a massza enyhén dermedni nem kezd. A zselét elosztjuk a torta tetején, és kb. 1 órára betesszük a hűtőszekrénybe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8275
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilveszterre készült, a sok nehéz étel után jólesett néhány savanykás falatka!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek