Kovászos uborka kefirrel és mentával recept

Kovászos uborka kefirrel és mentával
Kovászos uborka kefirrel és mentával
5 perc / előkészület: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebben a kánikulában jólesik egy jól behűtött leves vagy ital. Ki-ki döntse el, hogy miként fogyasztja. Ez igazából egy iráni étel, de olyan rubrika nincs. Ezért az arabot jelöltem meg, amiért a perzsák nagyon megorrolnának.

hozzávalók / 1 adag

  • 2 db kovászos uborka
  • kovászos uborka leve
  • metalevelek
  • kaukázusi kefír ízlés szerint
  • őrölt fekete bors
  • virágzó mentalevél

receptjellemzők

konyha: arab
mikor: mindig
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
fogás: hideg előétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kefír kovászos uborkával, mentás kefír uborkával, kovászos uborka hideg kaukázusi kefírrel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hűtőből kivett uborkát beleszeleteljük egy pohárba, teszünk rá összetépett mentaleveleket, félig felöntjük uborka lével.
  2. Fűszerezzük, majd öntünk rá kefirt.
  3. Visszatesszük a hűtőbe, hogy ízek összeérjenek.
  4. Fogyasztáskor díszítjük egy virágzó mentalevélszárral.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 083
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil p, 2013-07-26 19:01

Sosem gondoltam volna, hogy ez egy iráni étel...ott is esznek kovászos uborkát? Nagymamám mindig csinált ilyet nyaranta, és a borsmenta is úgy nőtt a kertjében, mint a gaz. Én leturmixolva szeretem a legjobban. (és másnaposságra is remek gyógyír egyébként) Üdv: Zilka

Hobbychef
Hobbychef / Hobbychef cs, 2013-08-01 19:23

Pedig az. A neve mast-o-khiar, s nagyon kedvelt Iránban. Természetesen készítenek kovászos uborkát. A konyha elég gazdag, s sokrétű. A központ (Markazi) mellett, ahol a perzsak vannak többségben, vannak azeriek, arabok, örmények, zsidók, kis számban pakisztánok, afgánok, indiaiak, s egyéb külföldiek.

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil szo, 2013-08-03 20:03

Sokféle, más keleti joghurtos-uborkás ételt/italt próbáltam már, amikben főleg friss uborka volt, de aztán eszembe jutott, hogy például Izraelben és Pakisztánban például a falafelhez sokszor adnak kovászos uborkát...csak eddig valahogy fel sem tűnt, hogy az az. Vannak perzsa barátaim, ők leginkább a ragadós, a számomra csak "török csemege" néven ismert édességre büszkélkednek gasztronómiai hagyományuk terén (ami itt nyilvánvaló képzavart okoz, de már nem tudom a perzsa nevét).

pitzburg
p2 / pitzburg sze, 2013-07-24 10:16

Ezt már megyek is és elkészítem. Tegnap szedtem ki az uborkát. :)