Kelbimbó főzelék liszt- és tejmentesen recept

Kelbimbó főzelék liszt- és tejmentesen
Kelbimbó főzelék liszt- és tejmentesen
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Viszonylag ritkán készítek főzeléket, szívesebben fogyasztom kevésbé hőkezelve a zöldségeket. Fontos, hogy főzelék esetén se főzzük túl a zöldségeket a magasabb vitamintartalom megőrzése érdekében, és lehetőség szerint önmagával (egy rész turmixolva) sűrítsük.
A kelbimbó egyik jellegzetes, semmihez sem hasonlító fűszere, a kömény, amely babáknak, gyermekeknek is adható, erős görcsoldó, emésztésjavító, szélhajtó, izomlazító, fertőtlenítő hatású (nagy mennyiségben allergén).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha intenzívebb ízt szeretnénk, ne vágjuk, hanem reszeljük a fokhagymát. Ha még egészségesebbé akarjuk tenni, a krumpli elhagyható.

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vega
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
babakonyha: baba-mama

egyéb elnevezések

kelbimbófőzelék, lisztmentes főzelék kelbimbóból, köményes kelbimbófőzelés

elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a zöldségeket, a kelbimbókat vágjuk félbe, a hagymát és a fokhagymát kockázzuk apróra, a krumplit kockázzuk nagyobb darabokra (kb. akkorára, mint a fél kelbimbók).
  2. Az olajon pároljuk üvegesre a hagymákat csipet sóval.
  3. Tegyük rá a felezett kelbimbókat, és a krumplikockákat, ízesítsük sóval, borssal, majorannával és igény szerint köménnyel, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi.
  4. Fedő alatt főzzük fogkeményre a zöldségeket.
  5. Ha megfőtt a zöldség, vegyünk ki 2-3 evőkanálnyit, és botmixerrel turmixoljuk teljesen simára, majd öntsük vissza a főzőedénybe, és egyszer forraljuk össze (saját magával sűrítjük a főzeléket).

statisztika

beküldve:
nézettség: 17 664
elküldve: 7
receptkönyben: 241
elkészítve: 5/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
118 recept

Hozzászólások (4)

aprill
aprillcs, 2012-12-20 16:24

ma megcsináltam és nagyon finom lett, igaz tejföllel sűrítettem :) köszönöm!

meteorr77
meteorr77sze, 2012-02-22 13:49

Elkészítettem és nagyon finom lett, bár én egy kis tejföllel lágyítottam rajta. 1 éves kisfiamnak is nagyon ízlett. Köszönjük.

Legfrissebb cikkek

4 ok, hogy helyi termékeket vásároljunk
4 ok, hogy helyi termékeket vásároljunk
A helyi termékek ma reneszánszukat élik, a fogyasztói igények nőnek, és a beszerzési források tárháza is ennek megfelelően bővül. De mit is nevezhetünk helyi terméknek?
Ínycsiklandó parfümök
Ínycsiklandó parfümök
Ehető alapanyagok a parfümökben? A kölnivíz 1714-es színre lépése óta igen sok változás történt a gyártási folyamatokban.
Paprikára fel!
Paprikára fel!
A tavasz egyet jelent a friss és zamatos zöldségek és gyümölcsök megjelenésével a konyhában. Idén ráadásul már a szezon előtt kerülhet magyar paprika a fazékba! (X)
224