Kelbimbó főzelék liszt- és tejmentesen recept

Kelbimbó főzelék liszt- és tejmentesen
Kelbimbó főzelék liszt- és tejmentesen
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Viszonylag ritkán készítek főzeléket, szívesebben fogyasztom kevésbé hőkezelve a zöldségeket. Fontos, hogy főzelék esetén se főzzük túl a zöldségeket a magasabb vitamintartalom megőrzése érdekében, és lehetőség szerint önmagával (egy rész turmixolva) sűrítsük.
A kelbimbó egyik jellegzetes, semmihez sem hasonlító fűszere, a kömény, amely babáknak, gyermekeknek is adható, erős görcsoldó, emésztésjavító, szélhajtó, izomlazító, fertőtlenítő hatású (nagy mennyiségben allergén).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha intenzívebb ízt szeretnénk, ne vágjuk, hanem reszeljük a fokhagymát. Ha még egészségesebbé akarjuk tenni, a krumpli elhagyható.

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vega
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
babakonyha: baba-mama

egyéb elnevezések

kelbimbófőzelék, lisztmentes főzelék kelbimbóból, köményes kelbimbófőzelés

elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a zöldségeket, a kelbimbókat vágjuk félbe, a hagymát és a fokhagymát kockázzuk apróra, a krumplit kockázzuk nagyobb darabokra (kb. akkorára, mint a fél kelbimbók).
  2. Az olajon pároljuk üvegesre a hagymákat csipet sóval.
  3. Tegyük rá a felezett kelbimbókat, és a krumplikockákat, ízesítsük sóval, borssal, majorannával és igény szerint köménnyel, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi.
  4. Fedő alatt főzzük fogkeményre a zöldségeket.
  5. Ha megfőtt a zöldség, vegyünk ki 2-3 evőkanálnyit, és botmixerrel turmixoljuk teljesen simára, majd öntsük vissza a főzőedénybe, és egyszer forraljuk össze (saját magával sűrítjük a főzeléket).

statisztika

beküldve:
nézettség: 17 775
elküldve: 7
receptkönyben: 241
elkészítve: 6/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
118 recept

Hozzászólások (4)

aprill
aprillcs, 2012-12-20 16:24

ma megcsináltam és nagyon finom lett, igaz tejföllel sűrítettem :) köszönöm!

meteorr77
meteorr77sze, 2012-02-22 13:49

Elkészítettem és nagyon finom lett, bár én egy kis tejföllel lágyítottam rajta. 1 éves kisfiamnak is nagyon ízlett. Köszönjük.

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
224