Kelbimbó főzelék liszt- és tejmentesen recept

1 adag
222
kcal
Kelbimbó főzelék liszt- és tejmentesen
Kelbimbó főzelék liszt- és tejmentesen
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Viszonylag ritkán készítek főzeléket, szívesebben fogyasztom kevésbé hőkezelve a zöldségeket. Fontos, hogy főzelék esetén se főzzük túl a zöldségeket a magasabb vitamintartalom megőrzése érdekében, és lehetőség szerint önmagával (egy rész turmixolva) sűrítsük.
A kelbimbó egyik jellegzetes, semmihez sem hasonlító fűszere, a kömény, amely babáknak, gyermekeknek is adható, erős görcsoldó, emésztésjavító, szélhajtó, izomlazító, fertőtlenítő hatású (nagy mennyiségben allergén).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha intenzívebb ízt szeretnénk, ne vágjuk, hanem reszeljük a fokhagymát. Ha még egészségesebbé akarjuk tenni, a krumpli elhagyható.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - keményítőnap
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tejmentes
adag: 4 főre
fogás: főétel
babakonyha: baba-mama

egyéb elnevezések

kelbimbófőzelék, lisztmentes főzelék kelbimbóból, köményes kelbimbófőzelés
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a zöldségeket, a kelbimbókat vágjuk félbe, a hagymát és a fokhagymát kockázzuk apróra, a krumplit kockázzuk nagyobb darabokra (kb. akkorára, mint a fél kelbimbók).
  2. Az olajon pároljuk üvegesre a hagymákat csipet sóval.
  3. Tegyük rá a felezett kelbimbókat, és a krumplikockákat, ízesítsük sóval, borssal, majorannával és igény szerint köménnyel, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi.
  4. Fedő alatt főzzük fogkeményre a zöldségeket.
  5. Ha megfőtt a zöldség, vegyünk ki 2-3 evőkanálnyit, és botmixerrel turmixoljuk teljesen simára, majd öntsük vissza a főzőedénybe, és egyszer forraljuk össze (saját magával sűrítjük a főzeléket).

statisztika

beküldve:
nézettség: 19 007
elküldve: 7
receptkönyben: 275
elkészítve: 8/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
118 recept

Hozzászólások (5)

aprill
aprillcs, 2012-12-20 16:24

ma megcsináltam és nagyon finom lett, igaz tejföllel sűrítettem :) köszönöm!

meteorr77
meteorr77sze, 2012-02-22 13:49

Elkészítettem és nagyon finom lett, bár én egy kis tejföllel lágyítottam rajta. 1 éves kisfiamnak is nagyon ízlett. Köszönjük.

Legfrissebb cikkek

Ismerjük meg a szürkemarhát!
Ismerjük meg a szürkemarhát!
Egyre egészségtudatosabban élünk, ezért szeretnénk ismerni a főzéshez felhasznált húsok eredetét, minőségét. Most az egyik őshonos fajtát, a szürkemarhát mutatjuk be. (x)
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Emeletes citromos torta és duplacitromos muffin - csodálatos és illatos sütemények. Így kezdjük mi a sulit idén. Citromot teszünk mindenbe!
A hét szakácsa: Nihonka
A hét szakácsa: Nihonka
Eheti kiemelt szakácsunk, Nihonka megvalósította a japán-magyar fúziós konyhát. Kedvencei a gyorsan elkészíthető, egészséges ételek - segítségükkel több mint 10 kilót fogyott.
222