Karamellás csokis tallér recept

Karamellás csokis tallér
Karamellás csokis tallér
32 perc / előkészület: 20 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha nincs otthon kész dulce le leche, és nem akarunk nekiállni, anélkül is működik a recept természetesen. Érdemes még nutellával is kipróbálni. A dulce le lechet én innen készítettem el.

Szerintem a talléroknak egy az egyben ugyanolyan ízük van, mint az egyik gyorsétteremben kapható triplacsokis keksznek.:)

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

A sütiről még több kép a blogomon.

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

karamellkrémes-csokis keksz, csokoládés-karamelles keksz, csokis karamell keksz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a kakaóport. Elkeverjük, hozzáadjuk a csokit, majd megvárjuk, míg a csoki elolvad. Levesszük a tűzről, és lehűtjük.
  2. Összekeverjük a lisztet és a szódabikarbónát.
  3. A kihűtött csokis keverékbe rakjuk a tojásokat, jól elkeverjük.
  4. A csokis keveréket a liszthez adjuk, és összekeverjük. A leggyorsabban kézzel van meg.
  5. 30 percig hűtjük.
  6. A tésztát 1/3 - 2/3 arányban kettéválasztjuk. A nagyobb tésztadarabból diónyi golyókat formázunk, egy kicsit összelapítjuk őket, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
  7. A golyók közepébe az ujjunkkal lyukat nyomunk, és dulce le leche t kanalazunk bele.
  8. A kisebb darab tésztából vékony lapocskákat nyomunk, ezzel takarjuk be a sütiket. Nem baj, ha a karamell itt-ott "kikandikál".
  9. 175 fokon 12 percig sütjük. Kb. 30 db tallér lesz belőle.
  • sütési hőfok: 175°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 549
elküldve: 5
receptkönyvben: 281
elkészítve: 6/13
Facebookon megjelent: -

szakács

chloedejonge

Mióta szakács: 2012.11.03.
15 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kaldo
Kaldo / Kaldo szo, 2014-04-19 02:17

Szia, esetleg karamellás pudinggal is megoldható? vagy az nem elég sűrű? egyébként nagyon gusztának tűnik :)

chloedejonge
chloedejonge / chloedejonge szo, 2014-04-19 13:03

Szia! Amennyiben sűrűre van főzve, és teljesen megvárod, hogy kihűljön a puding, és ilyen "kocsonyás" állagú legyen, szerintem megoldható. Azonban én ebben a sütiben azt szeretem, hogy nyúlik a karamella, ragacsos, olvadós, ami a pudingban nincs meg. Ha nem szeretnél dulce le leche-t venni vagy készíteni, a következőket javaslom: egyszerű karamellt készíts serpenyőben és adj hozzá egy kis tejszínt, kavargasd amíg homogén nem lesz. Vagy a legegyszerűbb, amit én is gyakran alkalmazok: márkát nem tudok, de vannak azok a csokik, ami gyakorlatilag egy ragacsos karamella golyó, tejcsokival borítva. Azt belenyomni a közepébe sütés előtt :)

426