Karamellás csokis tallér recept

Karamellás csokis tallér
Karamellás csokis tallér
32 perc / előkészület: 20 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha nincs otthon kész dulce le leche, és nem akarunk nekiállni, anélkül is működik a recept természetesen. Érdemes még nutellával is kipróbálni. A dulce le lechet én innen készítettem el.

Szerintem a talléroknak egy az egyben ugyanolyan ízük van, mint az egyik gyorsétteremben kapható triplacsokis keksznek.:)

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

A sütiről még több kép a blogomon.

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

karamellkrémes-csokis keksz, csokoládés-karamelles keksz, csokis karamell keksz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a kakaóport. Elkeverjük, hozzáadjuk a csokit, majd megvárjuk, míg a csoki elolvad. Levesszük a tűzről, és lehűtjük.
  2. Összekeverjük a lisztet és a szódabikarbónát.
  3. A kihűtött csokis keverékbe rakjuk a tojásokat, jól elkeverjük.
  4. A csokis keveréket a liszthez adjuk, és összekeverjük. A leggyorsabban kézzel van meg.
  5. 30 percig hűtjük.
  6. A tésztát 1/3 - 2/3 arányban kettéválasztjuk. A nagyobb tésztadarabból diónyi golyókat formázunk, egy kicsit összelapítjuk őket, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
  7. A golyók közepébe az ujjunkkal lyukat nyomunk, és dulce le leche t kanalazunk bele.
  8. A kisebb darab tésztából vékony lapocskákat nyomunk, ezzel takarjuk be a sütiket. Nem baj, ha a karamell itt-ott "kikandikál".
  9. 175 fokon 12 percig sütjük. Kb. 30 db tallér lesz belőle.
  • sütési hőfok: 175°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 460
elküldve: 5
receptkönyvben: 280
elkészítve: 6/13
Facebookon megjelent: -

szakács

chloedejonge

Mióta szakács: 2012.11.03.
15 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kaldo
Kaldo / Kaldo szo, 2014-04-19 01:17

Szia, esetleg karamellás pudinggal is megoldható? vagy az nem elég sűrű? egyébként nagyon gusztának tűnik :)

chloedejonge
chloedejonge / chloedejonge szo, 2014-04-19 12:03

Szia! Amennyiben sűrűre van főzve, és teljesen megvárod, hogy kihűljön a puding, és ilyen "kocsonyás" állagú legyen, szerintem megoldható. Azonban én ebben a sütiben azt szeretem, hogy nyúlik a karamella, ragacsos, olvadós, ami a pudingban nincs meg. Ha nem szeretnél dulce le leche-t venni vagy készíteni, a következőket javaslom: egyszerű karamellt készíts serpenyőben és adj hozzá egy kis tejszínt, kavargasd amíg homogén nem lesz. Vagy a legegyszerűbb, amit én is gyakran alkalmazok: márkát nem tudok, de vannak azok a csokik, ami gyakorlatilag egy ragacsos karamella golyó, tejcsokival borítva. Azt belenyomni a közepébe sütés előtt :)

Legfrissebb cikkek

Ez a nő bizony Nutellával festette be a haját - és meglepően szép lett
Ez a nő bizony Nutellával festette be a haját - és meglepően szép lett
Jól hallottátok, igen. Nutellával festette be a haját. Vagyis a fodrásza. És baromi szép lett! Nézzük. 
Kedves barátaink, van pár dolog, amit újdonsült szülőként el kell mondanunk nektek
Kedves barátaink, van pár dolog, amit újdonsült szülőként el kell mondanunk nektek
Ahogy szülők lettünk, minden megváltozott. Vagyis mégsem minden. És bár baráti kapcsolataink egy kicsit átalakultak, de nem fogjuk elveszíteni egymást! 
Feltalálták a csúszós ketchupos flakont - többé nem kell ütögetned az alját!
Feltalálták a csúszós ketchupos flakont - többé nem kell ütögetned az alját!
Szereted a ketchupot? Sokat használod, de mindig az alján marad egy elég nagy adag, ami csak ütögetéssel szabadul, és még  így is a kukába megy egy része? ENNEK VÉGE!
426