Grog téli estékre recept

Grog téli estékre
Grog téli estékre
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet Hot Toddy néven a Nők Lapja konyhában olvastam. Kipróbáltuk whiskyvel is, ahogy ott írják, de Bacardival is nagyon finom grog készíthető belőle. 

hozzávalók / 2 adag

Az italhoz

A pohár díszítéséhez

ajánlat

Feldobhatjuk narancs- vagy citromkarikákkal, vagy tehetünk bele pl. szegfűborsot, vaníliakivonatot is, ezekkel mind más-más hangulatot kap a finomság.

receptjellemzők

konyha: amerikai
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
kategória: italok
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
adag: 2 főre
mikor: vacsora
alkalom: szilveszter, Valentin-nap
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

forró ital, téli lélekmelegítő, fűszeres rumos tea, Hot Toddy
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsünk egy jó erős fekete teát, fél liter vízből.
  2. Adjuk hozzá a rumot vagy whisky-t, a fűszereket és a cukrot.
  3. Készítsük elő a poharakat: a fél citrom levét öntsük egy kávés kistányérra, és a poharak száját mártsuk bele, majd a nedves poharat forgassuk meg egy másik kistányérra kiszórt fehér cukorban.
  4. Kis lángon kezdjük melegíteni az italt, de ne forraljuk fel. 
  5. Óvatosan (lehetőleg tölcsérrel) töltsük a grogot a poharakba, hogy a cukormáz ép maradjon.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 162
össznézettség: 76 616
elküldve: 4
receptkönyvben: 846
elkészítve: 13/15
Facebookon megjelent: 2

szakács

Escudete

Mióta szakács: 2009.11.18.
16 recept

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Skorpió
Skorpió / Skorpió Mon, 2011-12-05 15:57

Kedves Escudete!
Ma elkészítettem, és nagyon finom, különösen ebben a szürke, esős időben.
Szép napot, köszi a receptet, üdv: Skorpió

Amperszakács
Marsalik Ákos / Amperszakács Thu, 2011-11-24 16:13

Aki meg szeretné gyújtani,ajánlom,hogy ha rummal csinálta,akkor a tetejére egy teáskanál Stroh rumot(75-80%-os) öntsön,mert az jobban ég rajta.Egyéb italoknál a Cointreau vagy a Triple Sec is jó,azok narancs és citromhéjből készült likőrök,a cukortartalmuk miatt szintén jól égnek italok tetején.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-12-18 19:36

Hát mit ne mondjak szerintünk olyan semilyen izű...maradunk a forralt bornál:)

szabob
szabob Wed, 2010-11-03 16:55

Nekem egy kicsit ízetlen lett, de ízlések és pofonok...

Sz.Robi
Sz.Robi Thu, 2010-01-07 14:38

Az ilyesmit úgy csinálom, hogy összeforralom az "alap levet" és az alkoholt csak utánna teszem bele, mikor már nem forr.

Escudete
Escudete / Escudete Thu, 2010-01-07 14:42

Igen, ha forralod, akkor ez érthető! De ezeknek az italoknak nem kell forrnia, csak melegednie. A tea itt előre elkészül.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-01-06 13:10

Ez is jó! Mi jamaicai rummal csináltuk és a tálaláskor meggyujtottuk és a sötét szobában várakozóknak
igy szerviroztuk.Óriási sikere volt.

Marcsi75
Marcsi / Marcsi75 Mon, 2010-01-11 16:55

Légyszi írd meg mennyiből csináljam az erős teát. Mármint fél liter vízhez kb. mennyi tea kell? pl hány filter körül?

Escudete
Escudete / Escudete Mon, 2010-01-11 17:01

Kedves Marcsi!

A fél literhez én 2-3 teafiltert ajánlok.
Ebből is van kisebb-nagyobb, pl. a Twinings nagyobb kiszerelés, pontosan nem tudom hány gr, de több van benne, mint pl. egy Liptonban, vagy Pickwickben. Az utóbbiakból biztos elbír 3 filtert is.

Marcsi75
Marcsi / Marcsi75 Tue, 2010-01-12 14:39

Szia! Köszi! Ennyi bőven elég. Nekem pont Twinings van, szeretem és az tényleg nagyobb filter. Ki fogom próbálni.

186