r
Nosalty Logó

Fűszeres chilis tepsiben sült burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Claracroft
Fűszeres chilis tepsiben sült burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 327 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1306 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 63 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 327 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1715.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    934 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1245.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    303 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 1306 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat megpucoljuk, a nagyobbakat 8, a kisebbeket 4 gerezdre vágjuk
  2. A fűszereket, a sót beleszórjuk egy tálkába, a tejfölt is beleöntjük, összekeverjük.
  3. Ráöntjük a burgonyagerezdekre, és kézzel jól összekeverjük, hogy a tejföl a gerezdeket bevonja.
  4. Beleöntjük egy akkora tepsibe, hogy a gerezdek ne egymáson legyenek, hanem egymás mellett.
  5. Rádobjuk a fokhagymagerezdeket.
  6. 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe toljuk, és 40-45 perc alatt készre sütjük. Közben kétszervagy háromszor átforgatjuk a burgonyát a tepsiben, hogy minden oldal piruljon.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 196
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13367
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 19.

Ajánló

90 napos diétában is alkalmaztam, tejföl helyett paradicsompürével, jó volt. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszeres chilis tepsiben sült burgonya
Claracroft 1 recept

Egyszer egy gasztroblogon olvastam egy hasonló receptet, akkor ki is próbáltam, tévénézéshez, nassolni. Az eredeti recept nem tejfölös volt. Azóta gyakran készítem, immár köretnek, két kisfiam szereti a sült krumplit, ez a verzió egyedi és olajmentes. Bátran lehet akárhogy fűszerezni, én készítettem már mézesen, mustárosan, hagymásan, citromosan, stb. Volt, hogy tejföl helyett kechupot tettem rá, azért fontos, hogy legyen valami "nedv", amit a burgonya magába szívhat (ha már egyszer olajat nem kap :)). Amit én nem hagynék ki belőle, az a pirospaprika, szép színt ad az ételnek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek