Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás röszti

Fokhagymás röszti
Fokhagymás röszti
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (60)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár évvel ezelőtt pécsi életünk során egy étteremben ettünk először ehhez hasonló burgonyaköretet. Nagyon ízlett, így megkérdeztük, hogyan készítik. Azóta rengetegszer csináltam már, igaz, változott is azóta a recept. Volt, hogy egyben sütöttem meg, (persze akkor fele adaggal), azután felszeltük, mint egy tortát. Nekünk "kicsiben" jobban ízlik, mert így igazán ropogós lesz.

További képek a blogomon.

Nem kell félni, ha sok levet ereszt a burgonya, jól össze kell keverni, hogy sütéskor ne fröcsögjön. Ha valaki úgy gondolja, öntsön le belőle.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Natúr sültek mellé köretnek, de egy kiadós salátával főételnek is nagyon finom.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szerecsendiós-fokhagymás röszti, fokhagymás burgonyaköret
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A reszelt burgonyát, a tojást, a lisztet egy nagyobb tálban jól összekeverjük.
  3. Sóval, borssal, szerecsendióval és reszelt fokhagymával ízesítjük.
  4. Hűtőbe téve, legalább 2 órát pihentetjük.
  5. Pihentetés után kicsit még állni hagyjuk szobahőmérsékleten. Jól átkeverjük.
  6. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk (ne legyen túl forró, mert akkor túl gyorsan sül a külseje, a közepe nyers marad).
  7. Egy kanállal kis halmokat adagolunk a serpenyőbe, kissé ellapítjuk, de vigyázva, hogy ne érjenek össze.
  8. Mikor az alja szép aranypirosra sült, óvatosan megforgatjuk, és a másik oldalát is ropogósra sütjük.
  9. Papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk róla a felesleges olajat. Fokhagymás tejföllel tálaljuk.
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 90
össznézettség: 263 548
elküldve: 52
receptkönyvben: 2 363
elkészítve: 108/124
Facebookon megjelent: 3

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

Hozzászólások (60)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2018-02-17 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.02.16. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Tájfun
Tájfun Thu, 2017-02-23 21:26

Én szoktam csinálni, de most megkívántam és megcsináltam, most eszem éppen teával.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2017-02-23 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.02.22. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

AndiBellus
AndiBellus Thu, 2017-01-12 10:24

Egy csipet szódabikarbóna vagy sütőpor könnyebbé teszi, próbáljátok ki! :)

b-n
b-n Sun, 2016-08-14 12:47

Meglepően sok levet eresztett, de kezelhető volt. Finom - ez a lényeg!

krókusz
krókusz Sat, 2015-09-19 18:07

Nálunk ezt az ételt siligónak nevezzük. Nagyon finom, a családban mindenki szereti.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2014-09-20 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.09.19. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

diorissimo88
Diorissimo / diorissimo88 Thu, 2014-05-15 13:04

Nálunk is berétnek hívják, gyerek koromban gyakran került az asztalra a gulyás vagy bableves mellé második fogásnak. Férjem zalai,náluk krumpliprósza és tejfölel vagy aludtejjel készítik hagyományosan. Ahány tájék annyi változat és elnevezés, de mindegyik finom, mi is nagyon szeretjük!

márti1218
márti1218 / márti1218 Wed, 2014-02-26 18:45

Szia! Nálunk ma éppen ez volt az ebéd,én teszek a kisült tócsnira/nálunk cicege/friss salátát és mindegyik darabra egy tükörtojást sütök.Egy jó levessel a családom kedvence.Köszi,hogy megosztottad a receptet a "nagyérdeművel"
Üdv:Márti

flafi12
flafi12 Wed, 2014-02-26 14:18

Rösti..vagy..tocsni....vegül.is.mindegy,..kinek.a.pap.kinek.a.papne!
A.lenyeg,hogy.nagyon.finom!
Köszönöm.a.jo.receptet!

Apalord
Apalord Wed, 2014-02-26 10:23

Igen, nekem is a név az új! (Meg esetleg az, hogy egyes éttermekben köretként adják) Mifelénk, tócsni, lepcsanka néven ismert, de biztos van még jó pár neve. Főleg reggelire, vacsorára szoktuk sütni, pihentetés nélkül, mivel gyorsaság (is) fontos. De valóban finom, én szeretem, mert igazából egy kissé mindig más az íze. Attól is változik milyen vastagra lapítjuk, mennyi ideig sütjük, stb...

gabicika
gabicika Fri, 2013-05-03 23:46

Olvassatok el itt a nosalty-n Sienne "Svajci röszti" receptjet, a hozza mellekelt storyval. De ha csak azert sem akarjatok elolvasni, akkor elmondom hogy a röszti hejaban fött burgonya lereszelve liszt es tojas nelkül es nagyon keves olajon sütik. Svajcban semmit nem adnak hozza, ha magaban fogyasztjak akkor legfeljebb egy kis bacon kerül bele, de meg az sem jellemzö. A lepcsanka vagy ki hogy nevezi, nyers burgonya lereszelve es mivel levet enged, lisztet tesznek hozza, meg sok helyen tojast, ezektöl egesz mas allaga lesz. Szoval a vegeredmeny nem is hasonlit, csak abban hogy mindkettö nagyon finom.

márti1218
márti1218 / márti1218 Wed, 2014-02-26 18:49

Szia! Igazad van a röszti eredetileg svájci étel,de nem olajon,hanem mogyoróvajon sütik,attól lesz az íze jellegzetes.

vadgesztenye
vadgesztenye Fri, 2013-03-22 11:54

Kedves Ági! Ez így jó, ezen ne változtass semmit, süsd továbbra is ahogy eddig.
Nem szeretem, ha valaki zsírban tocsogó húsokat emleget. Amit bő olajban kell sütni azt nem lehet másképp. Lehet, de már nem ugyanaz. Amennyiben tocsog a zsírban az konyhatechnikai hiba. A sülő hús legyen az kolbász vagy bundázott hús, vagy burgonya , ha a hőfokot csökkentik a zsírt beveszi. Ez áll a vízben fővő burgonyára is. A megsült húst, rösztit, fánkot, stb. előbb kiszedem utána rakok bele újra, így nem hűtöm le a zsiradékot, és nem veszi be az olajat.
NE KÉSZÍTSD MÁSKÉPP, MARADJ A RECEPTEDNÉL!!
Üdv. Erzsi.

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Fri, 2013-03-22 12:41

Szia Erzsi! :) De aranyos vagy! Tök jó a leírásod; köszi a hozzászólást. Ígérem, ezután is így sütöm, legfőképp, mert így szeretjük. :D Kellemes hétvégét, üdv: Ági

egypt
egypt Thu, 2013-03-21 13:39

Ez nem röszti!!! Az egy másik étel! Ez beré, tócsni, stb.., mint ahogy írták is, rengeteg néven ismerik, de a röszti más! (Nem kötözködés, csak a kettő nem ugyanaz.)
Én egyébként tojást nem teszek bele, mert attól puha lesz, mi pedig ropogósan szeretjük, és sajtreszelőn reszelem, nem a durvábbikon. Pihentetni sem szoktam, csak kinyomkodom a levét és kisütöm. Ja, és szerecsendiót is szoktam reszelni bele.:)

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Thu, 2013-03-21 17:50

Kedves egypt! Meglehet, hogy ez az étel felétek nem röszti. :) Nálunk itthon -ahogy anno az étteremben is-, ezt hívjuk annak, pedig ott sem főtt burgonyából készült. Azt hiszem az elnevezés nem olyan fontos, ha valami finom a végeredmény. Köszi, hogy leírtad, hogy nálatok hogy készül. Biztos úgy is nagyon finom. Nekem tutira nem lenne türelmem sajtreszelőn reszelni. :) A tojástól amúgy nem lesz puha, klasszul meg lehet sütni ropogósra. Ja és ebben is van szerecsendió! :) Üdv: Ági

afonyka
afonyka Mon, 2012-09-24 15:36

Most készítettem először rösztit, eszerint a recept szerint, és nagyon finom lett!

csilla.anyuci
Édesmézes / csilla.anyuci Wed, 2011-12-07 23:18

Annyira megkívántam, hogy azt hiszem, ez lesz az ünnepi köret szenteste. Ráér a husival együtt sülni, mellé pedig fekszik a hamis tartáros francia sali, hmm?

ZORICA
ZORICA Wed, 2011-12-07 22:31

Mi is nagyon szeretjük!Némelyikre egy kis tejfölt is csöpögtetünk.:-)

goan973
Annus G / goan973 Wed, 2011-12-07 21:39

a krumplimackót még sosem hallottam, de ez a legaranyosabb név, áttérünk erre :D

Márti99
Márti99 / Márti99 Wed, 2011-12-07 19:07

Én is nagyon szeretem, fúú most meg is kívántam. :) Amúgy én natúrban szoktam enni nassinak :)

Kissy
Kissy Wed, 2011-12-07 19:03

mi cicegének hívjuk :) itt alapból fokhagymás, én úgy szeretem, ha jó sok van benne :) és piciben, a krumplit durvára reszelve, hogy minél ropogósabb legyen :)

297
burgonya 80 dkg
tojás 2 db
graham-liszt 3 púpozott ek
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl