r
Nosalty Logó

Fokhagymakrémleves ahogy Katrin készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katrin
Fokhagymakrémleves ahogy Katrin készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 699 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 57 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1210.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    909 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 175 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4843.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    710 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    3638 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1093.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 699 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kisebb fazékba öntjük a 2 evőkanál étolajat, rászórjuk a lisztet, s aranybarnára pirítjuk állandó keverés mellett.
  2. Majd beletesszük a fokhagyma gerezdeket, amit fokhagymanyomón áttörtünk, pici pirospaprikát szórunk rá, s felöntjük a húslevessel. Ha nincs húslevesünk, akkor elég kb. 1 liter vízzel felengedni, s belerakunk 2 db húsleves kockát, ami hamar felolvad.
  3. Apróra vágjuk a vöröshagymát is, és a leveshez rakjuk, valamint a köménymagot is beleszórjuk. Sót direkt nem írtam, mert nekem elég sós volt a leves, nem szükséges hozzá, de meg kell kóstolni, s ha mégis szükséges, akkor adjunk hozzá kicsit. Ha szükségesnek találjuk, akkor félidőben leturmixolhatjuk a levest a vöröshagyma miatt.
  4. Ezután kb. 10 percig még forraljuk a levest, néha megkevergetjük - főleg ha húsleves kockából készül -, nehogy leragadjon.
  5. Majd a reszelt sajt felét beleszórjuk, s megkevergetjük. Megkóstoljuk, ha jó ízű, akkor el is zárhatjuk a gázt alatta.
  6. Tálalhatjuk reszelt sajttal, levesgyönggyel, de levesgyöngy helyett rakhatunk bele kenyérkockákat is, ahogy szeretjük. Vagy van, aki pirítóssal eszi, úgy is finom. Én még magvakat is szórtam a levesbe (lenmag, szezámmag, tökmag, napraforgó).
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6825
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 16.

Ajánló

Könnyű elkészíteni, kezdő háziasszonyoknak is ajánlom...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik nagy kedvencünk a fokhagymakrémleves. Bármikor elkészítem, de tavasszal és ősszel, amikor megfázási időszak van, akkor különösen egészséges, s megvéd a baktériumoktól is. Ebben az időszakban hetente főzök ilyen levest...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek