Fasírt kölessel recept

Fasírt kölessel
Fasírt kölessel
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A köles az egyik legősibb termesztett gabonaféle. Kínából származik, és kb 10 000 éves múltra tekint vissza. Kivételesen nagyon jók az élettani hatásai. Magas a rosttartalma, könnyen emészthető, ezért tisztító, salaktalanító hatású, lúgosító. Fogyókúrázóknak is ajánlott!

hozzávalók / 4 adag

  • 35 dkg sertés darált hús
  • 1 dl köles
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • só, bors
  • pirospaprika
  • majoránna
  • olaj a sütéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vagdalt kölessel, sertésfasírt kölessel, köleses fasírt, köleses sertésfasírt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kölest meleg vízzel megmossuk, majd egy edényben, bő 2 dl enyhén sós meleg vízben feltesszük főni.
  2. 10 percig forraljuk, majd a hőt elzárjuk alatta, lefedjük, és duzzadni hagyjuk, ekkor felszívja a maradék vizet.
  3. Közben a finomra vágott hagymát csipet sóval, kevés zsiradékon megfonnyasztjuk, a vége felé hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, majd a hőt elzárjuk alatta, és pirospaprikával megszórjuk.
  4. A darált húshoz keverjük a kihűlt hagymát, sót, borsot, majoránnát, tojásokat, végül a kihűlt kölessel jól eldolgozzuk.
  5. A masszából vizes kézzel gombócokat formálunk, majd ellapítjuk őket, és nem túl forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, a felesleges zsiradékot papírtörlőn leitatjuk.
  6. Ízlés szerinti körettel és salátával tálaljuk.
  • költség: 550 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 289
elküldve: 9
receptkönyvben: 302
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
424 recept

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 szo, 2015-03-28 17:29

Szia!
A párom gluténmentes diétán van, tehát a hagyományos fasírt nem játszik, elkészítettem a recepted alapján, kicsit több fokhagymával. Nagyon finom lett! Panírozáshoz puffasztott amarántot használtam, ami jól illeszkedik a gluténmentes diétába. "Az amaránt kitűnő vas, kalcium, magnézium és cink valamint egyéb mikroelem forrás."
Szép napot!
Scarlett

nagymami54
nagymami54 h, 2014-01-06 12:15

Tegnap elkészítettem a fasírtot, nagyon finom lett. Ezentúl így készítem.Kösz a receptet:)

thrudense
thrudense k, 2013-10-15 20:32

Köszönöm a receptet, az eddigi legfinomabb fasírtrecept amit kipróbáltam, és még egészséges is!!!

tucsike
tucsike szo, 2013-06-29 10:25

Kedves Timike! Miután és is hasonló cipőben járok a kisérletezésekkel, szeretnék figyelmedbe ajánlani egy szakácskönyvet :Kövesdi Natália Nagyi és Nati cimű könyvét a Totem Plusz kiadó jelentette meg. Ebben nagyon sok jó recept van, amit én már ki is próbáltam /némelyiket/ Üdvözlettel: Tucsike

Timike85
Timike85 / Timike85 szo, 2013-06-15 09:39

Kedves Katharosz!
Én nemrég kezdtem kísérletezni a köleses ételekkel és örülök ennek a receptnek nagyon.
Kezdek rájönni most már hogy a köles mindenhez illik! :)
Köszönöm!