r
Nosalty Logó

Fajitas, ahogy Cilantro készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Fajitas, ahogy Cilantro készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 453 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2275 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    914 micro
  • β-crypt
    197 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 453 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    148 g

Zsír

  • Összesen
    115.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3364.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1395 mg
  • Nátrium
    1276 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1155.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    703 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    720 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    4572 micro
  • β-crypt
    985 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 2275 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

  1. A csirkét megtöltjük a csokor korianderrel, valamint a felkarikázott lime-mal. 2 órán át sütjük, hogy jó omlós legyen.
  2. Mikor kész, villával lefejtjük a húst, a nagyobb darabokat két villával kisebbekre választjuk.
  3. A paprikát és a vöröshagymát felszeleteljük, kis vajon pároljuk. Mikor puha, hozzákeverjük a mézet és a chillit, majd átszedjük egy tányérra.
  4. A kis husidarabokat a paprikához használt serpenyőbe öntjük (a vajat nem öntjük ki), majd hozzáadjuk a mexikói fűszerkeveréket, s így sütjük kb 2 percig.
  5. A tortillát a csomagoláson leírtak szerint felmelegítjük, először a húst, majd a hagymát, paprikát, végül a tomatillo szószt öntjük rá.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9254
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 31.

Ajánló

Akkor érdemes elkészíteni, mikor az embernek van ideje pepecselni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a mexikói konyhát. Ez a recept teljesen az én fejemből pattant ki, a mi ízlésvilágunknak megfelelően. A végeredmény szuper lett. A csirkét persze nem kötelező ilyen lassan elkészíteni, biztos vagyok benne, hogy pirított csirkemellcsíkokkal is finom. Én viszont szeretek lassan főzni, szeretem, mikor a husi elolvad a számban :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!