r
Nosalty Logó

Epertorta scarlett69 konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
scarlett69
Epertorta scarlett69 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 620 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 4960 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 230 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.2 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 620 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    107.8 g

Zsír

  • Összesen
    224.8 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2580.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    776 mg
  • Nátrium
    1308 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    617.3 g
  • Cukor
    515 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    659.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    885 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1583 micro
Összesen 4960 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 230 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Tészta

Krém

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a cukrot is, tovább habosítjuk, majd a legalacsonyabb fokozatra kapcsoljuk a robotgépet, és kanalanként hozzáadjuk a rizslisztet is. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk a masszát, és előmelegített 180 fokos sütőben 8 perc alatt készre sütjük.
  2. Eközben a mascarponét az apró darabokra vágott eperrel és a cukorral kihabosítjuk, majd a Hulalát habbá verjük, a zselatint kb. 1 dl vízben felmelegítjük (nem forraljuk!), végül óvatosan összekeverjük az epres krémet, a habot, és a zselatint is belecsurgatjuk.
  3. Ezalatt a piskóta is megsült már, ha kihűlt, egy sablon segítségével kivágunk 2 db szív alakot, a maradék piskótát, kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk.
  4. Az egyik szív alakú lapot tálcára helyezzük, a krémet habzsákba kanalazzuk, és a lap szélére 2 cm-es csíkban krémet nyomunk, erre illesztjük a piskótacsíkokat, majd krém következik, ha jól dolgoztunk, még egy rétegre való piskótacsíkunk lesz, ha véletlen nem, nincs baj, csak alacsonyabb lesz a torta. Megint krém következik, mielőtt a felső lapot ráhelyeznénk, az üreget töltsük meg alaposan megmosott, megszárított eperrel, végül a szív alakú lappal zárjuk le a tortát, a maradék krémmel vonjuk be a torta tetejét és oldalát.
  5. Tegyük pár órára hűtőbe, ezalatt ha nem kész fondanttal dolgozunk, elkészíthetjük a házit is. Majd porcukorral szórt felületen nyújtsuk ki a pirosra színezett fondantot, majd a nyújtófára tekerve és a tortára ráhajtva burkoljuk be, a felesleges részeket vágjuk le, a zöld fondantból leveleket szúrunk ki, és enyhén nedves felületre felragasztjuk a leveleket is. Végül fogpiszkálóval, pöttyözzük be az "epret."
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 653
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 21.

Ajánló

Minden eperrajongónak!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epertorta scarlett69 konyhájából
scarlett69 96 recept

Szülinapra készült :)

Hozzávalók

Tészta

Krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek