Eperfa pite recept

Eperfa pite
Eperfa pite
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy szerencséje van annak, aki eperfa közelében lakik, semmiképpen se hagyja ki ezt a pitét! A pudingportól krémes töltelék és a ropogós rácsos (klasszikus linzertésztával) tökéletes kombó. Ha nincs eperfa, vagy már lekéstük az érést, málnából, szederből vagy más bogyós gyümölcsből is elkészíthető.

hozzávalók / 12 adag

Tészta elkészítése

Töltelék

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
receptverseny: Az élet ízei receptverseny
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

faepres pite, rácsos pite faeperrel, rácsos faepres süti
Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta elkészítése

  1. A porcukrot és a lisztet összekeverjük, a hideg vajat felkockázzuk.
  2. Belemorzsoljuk a lisztbe, majd 1-2 evőkanál hideg víz segítségével kész tésztává gyúrjuk. Próbáljunk minél gyorsabban dolgozni.
  3. Folpackba csomagoljuk, és fél órára hűtőbe tesszük.

Töltelék és összeállítás

  1. A gyümölcsöt összekeverjük a cukorral, és közepes lángon 5 percig főzzük. A vizet összekeverjük a pudingporral, és hozzáadjuk az eperhez. Addig főzzük, amíg jól be nem sűrűsödik, majd lehúzzuk a tűzről.
  2. A tésztát elosztjuk 2/3-1/3 arányban. A nagyobb felét kinyújtjuk, piteformába nyomkodjuk, majd elősütjük 10 percig, 180 fokon. Először 5 percig sütőbabbal vagy sütőrizzsel, majd ezeket eltávolítjuk, és még 5 percre a sütőbe toljuk.
  3. Eközben a kisebb tésztát is kör alakúra nyújtjuk, és derelyevágóval vagy éles késsel felcsíkozzuk. Ha kisült az alsó tésztaréteg, ráöntjük a tölteléket, majd a felcsíkozott tésztadarabkákat elrendezgetjük rajta (kétféle mintát készíthetünk: vagy először az összeset keresztben, majd a többit hosszában rakjuk, vagy egyet így, egyet úgy.)
  4. Együtt sütjük további 20 percig. Várjunk, míg kihűl, úgy könnyebb vágni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 077
elküldve: 1
receptkönyvben: 86
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

chloedejonge

Mióta szakács: 2012.11.03.
15 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

291