Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű málnás túróhab

Egyszerű málnás túróhab
Egyszerű málnás túróhab
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A málna igazán üdítő nyári gyümölcs, melynek az egyik legméltóbb felhasználási módja, ha könnyed pohárkrémbe kerül. Ezt a verziót igazán megéri elkészíteni, még akkor is, ha csak kézi habverő van otthon. :)

hozzávalók / 3 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 3 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrókrém, gyümölcskrém
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A habtejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a túrót, valamint a porcukrot, és alaposan elkeverjük.
  2. Belereszeljük egy citrom héját, és összeforgatjuk.
  3. A málna nagyjából 4/5-ét villával összenyomkodjuk, és hozzáadjuk a citromlevet.
  4. A szeletelt mandulát serpenyőben megpirítjuk.
  5. Rétegenként poharakba kanalazzuk a krémet: alulra egy réteg túró megy, erre rakunk pár szemet a maradék málnából, rákanalazzuk a málnapürét, majd jöhet a túró másik fele.
  6. Díszítésként rárakunk pár szem málnát, és megszórjuk a pirított mandulával.
  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 30
össznézettség: 16 713
elküldve: 7
receptkönyvben: 210
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
649 recept

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

469
habtejszín 2 dl
tehéntúró 250 g
porcukor 3 ek
citromhéj 1 citromból nyert
málna 250 g
citromlé 0.5 citromból nyert
mandulapehely 40 g