r
Nosalty Logó

Diósguba torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katrin
Diósguba torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 803 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4815 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 203 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1154 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 803 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.1 g

Zsír

  • Összesen
    233.9 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6923.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    2396 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    1230 mg
  • Nátrium
    2708 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    557.9 g
  • Cukor
    282 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    280 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    676 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    580 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    664 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 4815 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kifliket felkarikázzuk, s hagyjuk, hogy megszáradjon. Én általában előző nap felkarikázom, kirakom az asztalra, s másnapra készítem el a diós-guba tortát, addig jól megkeményednek a kiflikarikák.
  2. Fél liter tejet jól felmelegítünk, s kikészítünk egy nagyobb tésztaszűrőt. A kiflikarikák kb. 1/3-át belerakjuk a tésztaszűrőbe, s ráöntjük a meleg tejet, hogy megpuhítsa a tej. Természetesen a tésztaszűrő alá rakunk egy nagyobb lábost, s abba folyik a tej, amit még a következő szűrések alkalmával újra felmelegítünk, s a többi kiflikarikákra öntjük.
  3. Egy nagyobb tálba rakjuk ezeket a kiflikarikákat, majd rászórjuk a darált diót és a kristálycukrot, s óvatosan összekeverjük.
  4. Bekapcsoljuk a sütőt. Ezután kikészítünk egy tortaformát, aminek az alját kicsit kivajazzuk, s rárakosgatjuk a diós-gubákat.
  5. A 2 csomag vanília pudingport megfőzzük a 8 dl tejjel és a 8 evőkanál kristálycukorral. A vaníliapuding kb. felét ráöntjük a diós-gubákra, szépen elegyengetjük, s berakjuk a sütőbe kb. 20 percre a gázsütő 6-os fokozatára.
  6. Ha letelt a 20 perc, akkor kivesszük a sütőből, kicsit hagyjuk, hogy langyosra hűljön, majd ráöntjük a maradék vaníliapudingot, s berakjuk a hűtőbe, hogy teljesen kihűljön.
  7. Felverjük a tejszínt a cukorral, s a kihűlt vaníliapudingra terítjük, szépen elegyengetjük. Tetejét ki lehet díszíteni, de ez nem fontos. Visszarakjuk a hűtőbe pár órára, s már felszeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 174
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

7 recept, amiben használhatsz vaj helyett olajat

A főzéshez és sütéshez használt zsiradékok közül a vaj és az olaj a leggyakrabban bevetett: előbbi karakteresebb ízt ad, azonban borsos ára miatt mégsem tudunk belőle akkora mennyiségeket használni. Ezért gyakran olajra cseréljük, persze ez nem mindig lehetséges.