Csörögefánk 2. recept

Csörögefánk 2.
Csörögefánk 2.
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami ízleteset kerestem a brassói utánra, és mivel a férjem imádja, gondoltam remek választás lesz. Igazam lett .

hozzávalók / 4 adag

A fánkhoz

A sütéshez

A szóráshoz

A tálaláshoz

ajánlat

Házi lekvárral az igazi, bár a fiam szerint, üresen sem "kutya"...

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csöröge fánk, fánk
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet és a vajat elmorzsoljuk. Hozzákeverjük a tojássárgákat, sót, porcukrot, tejfölt, és dagasztófejjel ellátott robotgéppel hólyagosra dagasztjuk.
  2. Hűtőbe tesszük kb. fél-1 órára.
  3. Egy lábasban olajat melegítünk.
  4. A tésztát vékonyra (2-3 mm) nyújtjuk lisztezett deszkán, majd rombusz formákra vágjuk. A közepébe egy átlót vágunk, amin az egyik véget áthúzzuk, így kapja meg a formáját.
  5. Majd forró olajban kisütjük. Amint világosbarnára sül, megfordítjuk, és ha ez a fele is kész, akkor papírtörlőre szedjük. (Vigyázzunk, mert nagyon gyorsan sül, és ha túlsütjük, akkor kiszárad.)
  6. Amint kisül, porcukorban megforgatjuk.
  7. Lekvárral vagy önmagában tálaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 60 486
elküldve: 9
receptkönyben: 538
elkészítve: 13/18
Facebookon megjelent: -

Hozzászólások (9)

Záporvirág
Záporvirágszo, 2014-02-22 13:54

Én jobban el tudtam volna képzelni, hogy édesebb legyen...Legközelebb több cukrot rakok bele.

villers
villersszo, 2014-02-22 15:04

Nem elég édes? Hisz porcukorban van forgatva... De ahogy gondolod...

rivafive
rivafivecs, 2014-04-03 10:36

Én 1 teáskanál helyett 1 evőkanál porcukrot raktam bele, a mai adagba kettővel fogok :D

Farkinca
Farkincap, 2014-02-14 19:32

Megcsináltam életemben először, annyi változtatással, hogy én tettem bele 2 evőkanál rumot is, mert az megakadályozza azt hogy sütéskor magába szívja a fánk az olajat./ Erre még gyerekkoromból emlékeztem a nagyim is mindig tett minden fánkba. Köszi a receptet!

veroocska
veroocskak, 2014-02-04 12:55

Köszönöm a receptet, nagyon finom, gyors és egyszerű. Ma ez lesz a desszert nálunk. :)

mamlanka
mamlankacs, 2014-01-16 13:00

Évek óta sütögetem magunknak és vendégeknek egyaránt, frissen tálalva, imádjuk-imádják! :D Az én nagymamám is így készítette...hibátlan! köszönöm a receptet!!!

Kiscicc
Kisciccp, 2010-01-29 13:29

Megcsináltuk férjemmel és nagyon fincsi lett! Nagyim receptje már elveszett régen, s ez pont olyan lett, mint amit ő készített. Köszi a receptet!

villers
villersp, 2010-01-29 13:57

Örülök, hogy ízlett, annak meg pláne, hogy olyan, mint a nagyidé, mivel a nagyi fánkja mindig a legfinomabb. Bár ha belegondolok, az enyém sosem csinált :o)

Legfrissebb cikkek

Igyunk változatosan!
Igyunk változatosan!
Első ránézésre nem tűnik soknak az ajánlott napi 2-2,5 l folyadék, mégis kevesen vannak, akik ezt a mennyiséget el is fogyasztják. A cél elérése érdekében igyunk változatosan!
Nyári ételek, amelyeknek lehetetlen ellenállni!
Nyári ételek, amelyeknek lehetetlen ellenállni!
A nagy melegben sokszor nem vagyunk éhesek, sőt, nemcsak hogy enni, főzni sem igazán van kedvünk. 
Domi’s Bake Shop - példaértékű új hullám
Domi’s Bake Shop - példaértékű új hullám
Kedves, barátságos, stílusos - mintha csak a legjobb barátnőd hívna át egy sütizésre, és közben elmesélné, hogy megcsinálta a saját cukrászdáját.
1400