Csokitorta 24.-tejszínes recept

1 adag
593
kcal
Csokitorta 24.-tejszínes
Csokitorta 24.-tejszínes
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyósom kapott tőlem egy receptkönyvet, amibe csak csokoládés receptek vannak. Kinézett egyet, és kicsit átvariálta, így megszületett ez a torta. Azóta, ha csokitorta készül, csakis így!

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

A tetejére habzsákkal vihetjük fel a krémet, nagyon sokat dob rajta.

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokoládétorta tejszínes krémmel, tejszínes csokitorta, csokis-tejszínes torta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a lisztet, a margarint és a cukrot kimérjük.
  2. A tojásfehérjét habosra verjük.
  3. A tojássárgákat a cukorral habosra verjük, majd a margarint is hozzáadjuk.
  4. Beleszitálhatjuk a lisztet is, és a végén óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
  5. A masszát az előkészített kerek tortaformába öntjük, és sütőben megsütjük.
  6. Ha kihűlt, három lapra vágjuk.
  7. A tejszínt folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd fokozatosan hozzáadjuk az étcsokoládét, és megolvasztjuk benne.
  8. A keveréket áttöltjük egy másik tálba, és gyakran kevergetve kihűtjük,És utána felverjük.
  9. A krém egyharmadát félretesszük, a többit a tortalapok közé kenjük, a maradékkal pedig kívülről is bevonjuk a tortát
  10. A tetejét díszíthetjük felvert tejszínnel, és csurgathatunk rá étcsokit.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 15 792
elküldve: 2
receptkönyben: 188
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Jucci

Mióta szakács: 2011.07.11.
62 recept

Hozzászólások (11)

Gita41
Gita41p, 2012-04-06 14:55

A Hulalába lehet keverni kakaóport és akkor nem kell bele csoki és még melegíteni sem kell csak felverni és közben adagolni a kakaóport.

Tmea
Tmeacs, 2011-11-17 21:51

Kedves Jucci!
Nekem is nagyon tetszik, és szeretném kipróbálni. Annyi kérdésem lenne, hogy mikor és hogyan kell kinyitni a sütő ajtaját? Ez nincs benne a receptben, viszont torena-nak adott válaszodban teszel rá utalást. ("Esetleg a sütőd más,vagy nem nyitottad ki az sütő ajtaját sütés közben.")
Előre is köszi a választ!
Tímea

Jucci
Juccip, 2011-11-18 11:58

Kedves Tmea!
Mivel torena-nak nem sikerült a tészta,ezért csak találgattam mi lehetett a gond.Mivel ez egy piskóta tészta,nem szabad kinyitni sütés közben az ajtót,mert akkor összeesik,és akkor lesz lapos és tömör tésztánk.
Én csak akkor szoktam kinyitni amikor már látom,hogy szépen barnul a teteje.
De a sütőtől is függ,én itthon gyönyörű piskótákat tudok sütni,de az anyukám sütőjében egyszerűen nem sikerül.
Remélem a segítségedre voltam!
Üdv.:Jucci

Széphajú
Széphajúszo, 2011-09-03 19:23

Kisfiam ezt választotta szülinapi tortának. 1 hét múlva ünneplünk, megírom a fogadtatást :-)
Egyébként alig várom, hogy megkóstoljam, istenien hangzik a recept!

Jucci
Jucciszo, 2011-08-20 11:33

Kedves dancus!
Bocsánat,hogy csak most válaszolok,remélem még nem későn!
Nem kell utána forralni,amint elolvad a csoki,le is veheted a tűzről.
Kellemes hétvégét!
Jucci

dancus
dancussze, 2011-08-17 08:47

Érdeklődnék,hogy miután kevergetve felforralom a tejszínt,utána beleteszem a csokit,együtt is fel kell őket forralni vagy csak megvárni,míg elolvad a csoki? előre is köszi

TPAndrea
TPAndreasze, 2011-08-03 13:32

Üdvözlöm!
Egy kérdésem lenne:
Nem lesz túl keserű a krém?Még nem csináltam csokitrotát,de a holnapi napon sor fog rá kerülni és egy kicsit izgulok,hogy jó receptet válasszak!!
Köszönöm a választ előre is!!

Jucci
Juccisze, 2011-08-03 13:40

Kedves Andrea!
Ízlések kérdése,nekünk nem keserű,főleg ha hulalával készítem,mert az eleve cukros tejszín.
Esetleg azt tudom javasolni,több tejszínt kell melegíteni ugyanezzel a csoki mennyiséggel.Úgy is felveszi a torta a nagyobb mennyiségű krémet,és így biztos nem lesz keserű.
Remélem tudtam segíteni!
Üdv.:Jucci

Jucci
Juccics, 2011-07-28 08:28

Kedves torena!
Elképzelésem sincs miért lett lapos és kemény a tésztád.Nekem ez mindig egy pille könnyű piskóta lesz.Biztos hogy nem kell bele más.Esetleg a sütőd más,vagy nem nyitottad ki az sütő ajtaját sütés közben.Tényleg nem tudom mi lehetett a gond.A krém pedig nekem elég egy 26cm-es tortára.Sajnálom,pedig mindig pontosan ezzel az arányokkal csináljuk ezt a tortát,és a képen látható torta is a recept alapján készült.Tényleg nagyon sajnálom,hogy nem vált be neked.

torena
torenasze, 2011-07-27 23:13

Ezen a fényképen nagyon jól mutat a torta. Én elkészítettem. Sajnos nem vagyok elragadtatva tőle. A tésztájából esetleg nem hiányzik valami?? Nagyon sűrű, tömény tésztát kaptam, annak ellenére, hogy mindent a leírtak alapján csináltam.
Elég lapos és kemény tésztát kaptam, szinte kopogott, amit csak kétfelé lehetett vágni és nem három felé, mivel nem volt mitől felfutnia.
A krémből dupla adagra volt szükség , mert így sem volt elég,hogy csak kétfelé vágtam a piskótát (bár a második adagot étcsoki nélkül készítettem, hagytam fehéren).
Hulala tejszínhabot használtam, 20 dkg étcsokival, mert nem volt több otthon, de valamiért sokkal sötétebb krémet kaptam, mint ami itt a képen van.
Mindent úgy csináltam, ahogy le van írva. Sajnos nekem nem nyerő ez a torta.

Legfrissebb cikkek

Bagelezz bármikor Budapesten!
Bagelezz bármikor Budapesten!
Reggelire, ebédre vagy vacsorára, édesen vagy sósan, hússal vagy zöldséggel, a lényeg, hogy friss legyen és változatos, ahogyan a Budapest Bägelben készül.
Top 5 szilvás édesség hétvégére
Top 5 szilvás édesség hétvégére
Befőztétek már az idei szilvalekvárotokat? Pont ezen a hétvégén tervezitek? Akkor biztosan marad pár szem egy sütire. Ezek a mi kedvenceink, ti melyiket szeretitek?
Bounty otthon – az igazi gyerekjáték
Bounty otthon – az igazi gyerekjáték
Otthon készíteni bolti édességet? Nekem ez az első, de ha ilyen könnyen megy, jöhet a többi is!
593