Csokitorta 24.-tejszínes recept

1 adag
593
kcal
Csokitorta 24.-tejszínes
Csokitorta 24.-tejszínes
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyósom kapott tőlem egy receptkönyvet, amibe csak csokoládés receptek vannak. Kinézett egyet, és kicsit átvariálta, így megszületett ez a torta. Azóta, ha csokitorta készül, csakis így!

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

A tetejére habzsákkal vihetjük fel a krémet, nagyon sokat dob rajta.

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokoládétorta tejszínes krémmel, tejszínes csokitorta, csokis-tejszínes torta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a lisztet, a margarint és a cukrot kimérjük.
  2. A tojásfehérjét habosra verjük.
  3. A tojássárgákat a cukorral habosra verjük, majd a margarint is hozzáadjuk.
  4. Beleszitálhatjuk a lisztet is, és a végén óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
  5. A masszát az előkészített kerek tortaformába öntjük, és sütőben megsütjük.
  6. Ha kihűlt, három lapra vágjuk.
  7. A tejszínt folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd fokozatosan hozzáadjuk az étcsokoládét, és megolvasztjuk benne.
  8. A keveréket áttöltjük egy másik tálba, és gyakran kevergetve kihűtjük,És utána felverjük.
  9. A krém egyharmadát félretesszük, a többit a tortalapok közé kenjük, a maradékkal pedig kívülről is bevonjuk a tortát
  10. A tetejét díszíthetjük felvert tejszínnel, és csurgathatunk rá étcsokit.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 15 998
elküldve: 2
receptkönyben: 189
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Jucci

Mióta szakács: 2011.07.11.
62 recept

Hozzászólások (11)

Gita41
Gita41p, 2012-04-06 13:55

A Hulalába lehet keverni kakaóport és akkor nem kell bele csoki és még melegíteni sem kell csak felverni és közben adagolni a kakaóport.

Tmea
Tmeacs, 2011-11-17 20:51

Kedves Jucci!
Nekem is nagyon tetszik, és szeretném kipróbálni. Annyi kérdésem lenne, hogy mikor és hogyan kell kinyitni a sütő ajtaját? Ez nincs benne a receptben, viszont torena-nak adott válaszodban teszel rá utalást. ("Esetleg a sütőd más,vagy nem nyitottad ki az sütő ajtaját sütés közben.")
Előre is köszi a választ!
Tímea

Jucci
Juccip, 2011-11-18 10:58

Kedves Tmea!
Mivel torena-nak nem sikerült a tészta,ezért csak találgattam mi lehetett a gond.Mivel ez egy piskóta tészta,nem szabad kinyitni sütés közben az ajtót,mert akkor összeesik,és akkor lesz lapos és tömör tésztánk.
Én csak akkor szoktam kinyitni amikor már látom,hogy szépen barnul a teteje.
De a sütőtől is függ,én itthon gyönyörű piskótákat tudok sütni,de az anyukám sütőjében egyszerűen nem sikerül.
Remélem a segítségedre voltam!
Üdv.:Jucci

Széphajú
Széphajúszo, 2011-09-03 18:23

Kisfiam ezt választotta szülinapi tortának. 1 hét múlva ünneplünk, megírom a fogadtatást :-)
Egyébként alig várom, hogy megkóstoljam, istenien hangzik a recept!

Jucci
Jucciszo, 2011-08-20 10:33

Kedves dancus!
Bocsánat,hogy csak most válaszolok,remélem még nem későn!
Nem kell utána forralni,amint elolvad a csoki,le is veheted a tűzről.
Kellemes hétvégét!
Jucci

dancus
dancussze, 2011-08-17 07:47

Érdeklődnék,hogy miután kevergetve felforralom a tejszínt,utána beleteszem a csokit,együtt is fel kell őket forralni vagy csak megvárni,míg elolvad a csoki? előre is köszi

TPAndrea
TPAndreasze, 2011-08-03 12:32

Üdvözlöm!
Egy kérdésem lenne:
Nem lesz túl keserű a krém?Még nem csináltam csokitrotát,de a holnapi napon sor fog rá kerülni és egy kicsit izgulok,hogy jó receptet válasszak!!
Köszönöm a választ előre is!!

Jucci
Juccisze, 2011-08-03 12:40

Kedves Andrea!
Ízlések kérdése,nekünk nem keserű,főleg ha hulalával készítem,mert az eleve cukros tejszín.
Esetleg azt tudom javasolni,több tejszínt kell melegíteni ugyanezzel a csoki mennyiséggel.Úgy is felveszi a torta a nagyobb mennyiségű krémet,és így biztos nem lesz keserű.
Remélem tudtam segíteni!
Üdv.:Jucci

Jucci
Juccics, 2011-07-28 07:28

Kedves torena!
Elképzelésem sincs miért lett lapos és kemény a tésztád.Nekem ez mindig egy pille könnyű piskóta lesz.Biztos hogy nem kell bele más.Esetleg a sütőd más,vagy nem nyitottad ki az sütő ajtaját sütés közben.Tényleg nem tudom mi lehetett a gond.A krém pedig nekem elég egy 26cm-es tortára.Sajnálom,pedig mindig pontosan ezzel az arányokkal csináljuk ezt a tortát,és a képen látható torta is a recept alapján készült.Tényleg nagyon sajnálom,hogy nem vált be neked.

torena
torenasze, 2011-07-27 22:13

Ezen a fényképen nagyon jól mutat a torta. Én elkészítettem. Sajnos nem vagyok elragadtatva tőle. A tésztájából esetleg nem hiányzik valami?? Nagyon sűrű, tömény tésztát kaptam, annak ellenére, hogy mindent a leírtak alapján csináltam.
Elég lapos és kemény tésztát kaptam, szinte kopogott, amit csak kétfelé lehetett vágni és nem három felé, mivel nem volt mitől felfutnia.
A krémből dupla adagra volt szükség , mert így sem volt elég,hogy csak kétfelé vágtam a piskótát (bár a második adagot étcsoki nélkül készítettem, hagytam fehéren).
Hulala tejszínhabot használtam, 20 dkg étcsokival, mert nem volt több otthon, de valamiért sokkal sötétebb krémet kaptam, mint ami itt a képen van.
Mindent úgy csináltam, ahogy le van írva. Sajnos nekem nem nyerő ez a torta.

Legfrissebb cikkek

Sütitrendek az elmúlt száz éveben
Sütitrendek az elmúlt száz éveben
A sütitrend mint szó, elég nevetségesen hangzik - maradjunk annyiban, hogy gyorsan átvesszük milyen süti receptjét hajszolták nagymamáink és anyukáink az elmúlt évtizedekben.
Top 10 édesvízi halétel 300 kcal alatt
Top 10 édesvízi halétel 300 kcal alatt
Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy milyen változatosan elkészíthetőek hazai édesvízi halaink. Most segítünk, íme 10 szuper halrecept - ráadásul adagonként 300 kcal alatt!
3 praktika tojáspucoláshoz
3 praktika tojáspucoláshoz
Főtt tojást pucolni senki sem szeret, ellenben ezekkel a trükkökkel pillanatok alatt elvégezhetjük a piszkos munkát!
593