Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csicseriborsós casserole

Csicseriborsós casserole
Csicseriborsós casserole
70 perc / előkészület: 25 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyöngyi vega csodája - kipróbálásra erősen javallott! Bővebb sztori itt található.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: amerikai
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

zöldséges egytálétel, csicseriborsós egytálétel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Olívaolajjal kikenünk egy 20x30-as tepsit.
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a csicseriborsót, az aprított petrezselymet, a főtt quinoát.
  3. A rozmaringot összeaprítjuk, 2-3 kanál olívaolajhoz tesszük, 1-2 percig kis lángon hagyjuk, hogy illata legyen, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt hagymát, és kis lángon üvegesre pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a tál tartalmához, jól összekeverjük.
  5. A tojásokat felverjük, összekeverjük a lereszelt parmezánnal és joghurttal, sózzuk, borsozzuk, majd összeöntjük a csicseriborsós mixel.
  6. Az olajozott tepsibe öntjük, megszórjuk az élesztőpehellyel, és mehet is a sütőbe. 45 percig süssük, majd tálalás előtt 10 percig pihentessük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 15 222
elküldve: 4
receptkönyvben: 242
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
491 recept

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Klarisssza
Klarisssza Thu, 2015-11-05 15:06

Csináltam már finom, igaz az élesztőpelyhet elfelejtettem rátenni...

787
csicseriborsó konzerv 1350 g
quinoa 200 g
salottahagyma 4 db
fokhagyma 2 gerezd
citromlé 1 citromból nyert
tojás 2 db
cottage cheese 225 g
joghurt 245 g
parmezán sajt 100 g
petrezselyem 0.5 csokor
élesztőpehely 6 ek
olívaolaj 100 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint