Corn dog gluténmentesen recept

Corn dog gluténmentesen
Corn dog gluténmentesen
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Páromnak ötlött eszébe ez az étel, neki vannak autentikus emlékei is róla. Mivel javarészt kukoricaliszt alapú a tészta, így felvetette nem tudnám-e gluténemnetesen is elkészíteni. Keresgéltem a neten, és egy amerikai oldalról mentettem ezt a receptet, persze sikerült egy-két dolgot változtatni rajta :)

A fél bögre liszt az eredetiben gluténes. Lehet friss élesztőt is használni, ebben az esetben a tejben fel kell oldani (nem futtatni!). Az olaj az eredetiben mogyoróolaj.

Orsi virsliket használtam - ezek nem túl hosszúak -, így pár kanál tésztám maradt, de ezt simán megsütöttem.

Burgonyapehely lisztet diétás boltokban, ill. gluténmentes termékeket áruló gyógynövény boltokban lehet venni. Nem drága, de akár helyettesíthető is. :)

Magas falú edénybe keverjük ki a tésztát, könnyebb forgatni a virsliket benne.

Sajnos nagyon lapos oldalú serpenyő híján nem lettek annyira klasszikusan formásak a dogok, de az élvezeti értékükből ez cseppet se vont le!

hozzávalók / 5 adag

A corn dog-hoz

Sütéshez

ajánlat

Bátran ajánlom, nagyon-nagyon finom! Sose ettem még, de bekerült az állandó recepetek közé. :)

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: farsang, születésnap, buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gluténmentes corn dog, tésztában sült virsli gluténmentesen, virsli gluténmentes tésztában sütve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszteket, a sót, a szárított élesztőt elkeverjük. A nedves hozzávalókat is összekeverjük.
  2. A két keverék összeöntésével összeállítjuk a tésztát, jó sűrű lesz. Hagyjuk pihenni, amíg a virsliket előkészítjük.
  3. A virslikről húzzuk le a héjukat, és szúrjuk rá őket a saslik pálcikákra.
  4. Forgassuk lisztbe a virsliket, mert a tészta így fog rátapadni csak!
  5. Minél laposabb falú serpenyőben melegítsünk bőven olajat.
  6. A lisztes virsliket mártsuk a tésztamasszába, majd az olajban süssük meg őket szép pirosra. (elektromos főzőlapon 6-os fokozat)
  7. Konyhai papírtörlőn itassuk le róla a felesleges olajat. Hidegen, melegen is finom!
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 642
elküldve: 0
receptkönyben: 96
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
118 recept

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bertalucia
Bertalucia k, 2012-01-31 09:41

Szíves engedelmeddel mazsoláztam egy kicsit a receptjeid között Mindig jól jönnek az új GM receptek.

nyihaj
nyihaj / nyihaj k, 2012-01-31 09:44

Bátran!!! Azért kerülnek ide a receptek :) Amikor lisztérzékeny lettem, nekem is nagyon sokat segítettek az itt fellelhető receptek, képek.

988