Corn dog gluténmentesen recept

1 adag
995
kcal
Corn dog gluténmentesen
Corn dog gluténmentesen
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Páromnak ötlött eszébe ez az étel, neki vannak autentikus emlékei is róla. Mivel javarészt kukoricaliszt alapú a tészta, így felvetette nem tudnám-e gluténemnetesen is elkészíteni. Keresgéltem a neten, és egy amerikai oldalról mentettem ezt a receptet, persze sikerült egy-két dolgot változtatni rajta :)

A fél bögre liszt az eredetiben gluténes. Lehet friss élesztőt is használni, ebben az esetben a tejben fel kell oldani (nem futtatni!). Az olaj az eredetiben mogyoróolaj.

Orsi virsliket használtam - ezek nem túl hosszúak -, így pár kanál tésztám maradt, de ezt simán megsütöttem.

Burgonyapehely lisztet diétás boltokban, ill. gluténmentes termékeket áruló gyógynövény boltokban lehet venni. Nem drága, de akár helyettesíthető is. :)

Magas falú edénybe keverjük ki a tésztát, könnyebb forgatni a virsliket benne.

Sajnos nagyon lapos oldalú serpenyő híján nem lettek annyira klasszikusan formásak a dogok, de az élvezeti értékükből ez cseppet se vont le!

hozzávalók / 5 adag

A corn dog-hoz

  • 2 bögre kukoricaliszt
  • 5 dkg burgonyapehely (0,5 bögrényi)
  • 2 kávéskanál instant élesztő
  • 1 tk
  • 1 db tojás
  • 5 dl író (vagy 1 bögre tejföl és 1 bögre víz keveréke)
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 35 dkg virsli (10 db)

Sütéshez

ajánlat

Bátran ajánlom, nagyon-nagyon finom! Sose ettem még, de bekerült az állandó recepetek közé. :)

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: farsang, születésnap, buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gluténmentes corn dog, tésztában sült virsli gluténmentesen, virsli gluténmentes tésztában sütve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszteket, a sót, a szárított élesztőt elkeverjük. A nedves hozzávalókat is összekeverjük.
  2. A két keverék összeöntésével összeállítjuk a tésztát, jó sűrű lesz. Hagyjuk pihenni, amíg a virsliket előkészítjük.
  3. A virslikről húzzuk le a héjukat, és szúrjuk rá őket a saslik pálcikákra.
  4. Forgassuk lisztbe a virsliket, mert a tészta így fog rátapadni csak!
  5. Minél laposabb falú serpenyőben melegítsünk bőven olajat.
  6. A lisztes virsliket mártsuk a tésztamasszába, majd az olajban süssük meg őket szép pirosra. (elektromos főzőlapon 6-os fokozat)
  7. Konyhai papírtörlőn itassuk le róla a felesleges olajat. Hidegen, melegen is finom!
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 3 600
elküldve: 0
receptkönyben: 78
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
109 recept

Hozzászólások (6)

Bertalucia
Bertaluciak, 2012-01-31 09:41

Szíves engedelmeddel mazsoláztam egy kicsit a receptjeid között Mindig jól jönnek az új GM receptek.

nyihaj
nyihajk, 2012-01-31 09:44

Bátran!!! Azért kerülnek ide a receptek :) Amikor lisztérzékeny lettem, nekem is nagyon sokat segítettek az itt fellelhető receptek, képek.

nyihaj
nyihajk, 2012-01-31 08:17

Jaj, most láttam csak meg a hsz.-t! Jól sikerült? Ízlett? :)

Legfrissebb cikkek

Sósat, sósat, jó ropogósat!
Sósat, sósat, jó ropogósat!
Hogy milyen a jó perec? Eddig fogalmam sem volt, mert igazság szerint sosem rajongtam érte. A gyerekek megvesznek érte, de mi a titka, hogy még a felnőttek is imádják?
Fogyás egyszerűen?
Fogyás egyszerűen?
Jó lenne erre egy tuti recept, ugye? Azt sajnos nem adhatunk, de pár alaptippet igen!
995