Brokkolifasírt zabpehellyel recept

Brokkolifasírt zabpehellyel
Brokkolifasírt zabpehellyel
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szép brokkolit kaptam, de mit főzzek belőle? Nagyon sok jó receptet találtam a Nosalty-n, de sem leves, sem húsos kaja nem kellett, ez lett belőle. Nagyon finom lett, máskor is fogok csinálni.

hozzávalók / 4 adag

A fasírthoz

A sütéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

brokkolis fasírt, zöldséges fasírt, zabpelyhes brokkolifasírt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsömlét beáztatjuk, a brokkolit feldaraboljuk, és enyhén sós vízben félpuhára főzzük.
  2. Lecsöpögtetjük, és összeturmixoljuk, vagy krumplinyomón áttörjük.
  3. A sárgarépát, vöröshagymát, fokhagymát sajtreszelőn reszeljük le.
  4. A zsömlét kinyomkodjuk, mehet bele a zabpehellyel, fűszerezzük, beleütjük a tojást és összekeverjük. Ha nagyon híg lenne, zsemlemorzsát szórunk bele.
  5. Kis gombócokat formálunk, és zsemlemorzsába forgatjuk.
  6. Olajban kisütjük.
  • költség: 350 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 19 203
elküldve: 32
receptkönyben: 888
elkészítve: 26/54
Facebookon megjelent: -

szakács

Hoprik ferencné

Mióta szakács: 2011.03.31.
55 recept

Hozzászólások (7)

Kirion
Kirionv, 2013-01-13 14:18

Jelentem, elkészült. Isteni lett, sokszor lesz ismétlés mindenféle változatokban, ez egészen biztos! :)

usztina
usztinasze, 2012-11-28 16:10

Húú, ez isteni jól néz ki! Vajon, ha kihagyom a tojást, akkor is összeáll? Legalább annyira, hogy sütőben kisüthessem? Muszáj megcsinálnom, annyira guszta! :)

nita04
nita04p, 2012-10-26 14:24

Megcsináltam, isteni lett, igaz kicsit "megreformáltam" a receptet:a zsemlét és zsemlemorzsát is zabkorpával helyettesítettem és olajjal csak megkenve sütőben sütöttem ki. Holnap is megcsinálom!

Legfrissebb cikkek

A hét szakácsa: Azila
A hét szakácsa: Azila
Eheti kiemelt szakácsunk Aliz, aki gyermekkorában nagymamájától leshette el a sütés-főzés fortélyait. Sokáig élt külföldön, így más nemzetek étkeivel is megismerkedett.
Gyerekekkel Portugáliában
Gyerekekkel Portugáliában
A portugálok napi ötször étkeznek, sőt, vidéken van még egy úgynevezett ceia, vagyis éjféli vacsora is. Ezt az életérzést próbáltuk meg magunkévá tenni idei nyaralásunk alatt.
Heti menü: Vicikó csodás főztje
Heti menü: Vicikó csodás főztje
A héten a NoSalty egyik legnépszerűbb szakácsának repertoárjából szemelgettünk. Vicikó receptjei ugyanis kiválóan ötvözik az igényességet, a hozzáértést és az otthonosságot.
743