Brokkolifasírt zabpehellyel recept

1 adag
723
kcal
Brokkolifasírt zabpehellyel
Brokkolifasírt zabpehellyel
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szép brokkolit kaptam, de mit főzzek belőle? Nagyon sok jó receptet találtam a Nosalty-n, de sem leves, sem húsos kaja nem kellett, ez lett belőle. Nagyon finom lett, máskor is fogok csinálni.

hozzávalók / 4 adag

A fasírthoz

A sütéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

brokkolis fasírt, zöldséges fasírt, zabpelyhes brokkolifasírt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsömlét beáztatjuk, a brokkolit feldaraboljuk, és enyhén sós vízben félpuhára főzzük.
  2. Lecsöpögtetjük, és összeturmixoljuk, vagy krumplinyomón áttörjük.
  3. A sárgarépát, vöröshagymát, fokhagymát sajtreszelőn reszeljük le.
  4. A zsömlét kinyomkodjuk, mehet bele a zabpehellyel, fűszerezzük, beleütjük a tojást és összekeverjük. Ha nagyon híg lenne, zsemlemorzsát szórunk bele.
  5. Kis gombócokat formálunk, és zsemlemorzsába forgatjuk.
  6. Olajban kisütjük.
  • költség: 350 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 19 756
elküldve: 33
receptkönyben: 904
elkészítve: 27/55
Facebookon megjelent: -

szakács

Hoprik ferencné

Mióta szakács: 2011.03.31.
55 recept

Hozzászólások (7)

Kirion
Kirionv, 2013-01-13 14:18

Jelentem, elkészült. Isteni lett, sokszor lesz ismétlés mindenféle változatokban, ez egészen biztos! :)

usztina
usztinasze, 2012-11-28 16:10

Húú, ez isteni jól néz ki! Vajon, ha kihagyom a tojást, akkor is összeáll? Legalább annyira, hogy sütőben kisüthessem? Muszáj megcsinálnom, annyira guszta! :)

nita04
nita04p, 2012-10-26 14:24

Megcsináltam, isteni lett, igaz kicsit "megreformáltam" a receptet:a zsemlét és zsemlemorzsát is zabkorpával helyettesítettem és olajjal csak megkenve sütőben sütöttem ki. Holnap is megcsinálom!

Legfrissebb cikkek

Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Nemsokára eljön a nap, hogy hiába keressük a piacon az ízes, lédús paradicsomokat, csak melegházi nevelésű társaikkal találkozunk. Főzzünk az utolsó adagból finomakat!
A hét szakácsa: Inom
A hét szakácsa: Inom
Eheti kiemelt szakácsunk Inom, aki Debrecenből küldi isteni sütireceptjeit. Legnagyobb elismerés számára, ha lányai megdicsérik az általa készített "Inomságokat".
Így lesz habverőből hangulatvilágítás!
Így lesz habverőből hangulatvilágítás!
Nem sok látványosabb dekorációt lehet elkészíteni körülbelül 5 másodperc alatt, mint a habverős mécsestartó. Megmutatjuk, hogyan!
723