r
Nosalty Logó

Bolognai spagetti sertéshúsból

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Guxj
Bolognai spagetti sertéshúsból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 732 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2198 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 144 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1822 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    935 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2411 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    23159 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 732 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.6 g

Zsír

  • Összesen
    74.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5465.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    1762 mg
  • Nátrium
    2806 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1033.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    733 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    685 micro
  • Kolin:
    452 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    7234 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    69476 micro
  • Lut-zea
    373 micro
Összesen 2198 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    473 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4547 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 144 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és egy lábasban olajon dinsztelni kezdjük. Hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt sárgarépát és a szintén felszeletelt zellerzöldet is.
  2. A sertéscombot ledaráljuk (vagy eleve darált húst vásárolunk), és hozzáadjuk a zöldségekhez. Sózzuk, borsozzuk, és ha kifehéredett a hús, fedő alatt folytatjuk a párolást. Hozzáadjuk a babérlevelet.
  3. Közben a spagettit lobogó, forró vízbe dobjuk, teszünk hozzá egy nagy csipet sót és egy ek. olajat. 8-10 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük, és félretesszük.
  4. A húshoz hozzáadjuk a paradicsomot, majd egy-egy kk. kakukkfüvet és oregánót, illetve egy deci vizet, amit el is forralunk róla.
  5. Kész is van a bolognai sertésragunk, tálalás előtt sajttal megbolondíthatjuk. Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 78
  • Össznézettség: 125464
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tudom..., mindenkinek van egy jó bolognai spagetti receptje, az ilyen leírásokkal Dunát lehetne rekeszteni. Én megosztom veletek a saját verziómat, ami egy kicsit mégis más, mint a többi. Sertéshúsból készítem, és a babérlevél és zellerzöld személyében feltűnik pár szokatlan hozzávaló is. Az ízek nekem így teljesek, igazi gyerekkor! Próbáljátok ki bátran. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek