Banános zabsüti recept

Banános zabsüti
Banános zabsüti
22 perc / előkészület: 10 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy cukor- liszt- és tojásmentes, könnyű zabsüti, mert unatkoztam.:D 
Alma és banán helyett lehet belerakni természetesen más gyümölcsöt is vagy akár aszaltat is, magvakat, stb. Tényleg csak az ízlésed számít! 

Méz helyett is használhat édesítőszert, aki nem akar sok szénhidrátot. De a banán és a méz keveréke valami isteni, egyszer megengedheti magának az ember.:)

Ebből az adagból nekem kb. 18 darab korong lett. A végeredmény egy kívül ropogós, belül puha, gyümölcszab-krémes sütemény!

hozzávalók / 4 adag

  • 60 g zabpehely
  • 70 g tönköly búzakorpa (helyettesíthető más korpával vagy zabliszttel is, de jobb a színe és édesebb)
  • 3 ek méz
  • 2 kis banán (vagy 1,5 nagy)
  • 1 nagy alma 
  • fahéj, gyömbér, szerecsendió, mézeskalácsfűszer ízlés szerint
  • vanília aroma
  • víz

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: tejmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

banán-zabsüti, gyümölcsös zabkeksz, mézes zabkeksz, banános zabpelyhes keksz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A korpát keverjük össze a pépes banánnal, a lereszelt almával, mézzel, a pár csepp vanília aromával és a fűszerrel.
  2. Ha kész a massza, keverjük bele a zabpelyhet is (azért csak ekkor adjuk hozzá, hogy ne tudja magát a gyümölcsök és a méz miatt túlságosan megszívni, ne legyen szétpuhulva teljesen).
  3. Adjunk hozzá annyi vizet, amitől kissé ragacsos, trutyis állagú lesz. 
  4. Egy kanál segítségével sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgassuk korongokat (nem szükséges kilapítani, úgyis szétterül még egy picit). 
  5. Előmelegített, 180°C-os sütőben addig sütjük, amíg a külseje már nem ragad, elkezdenek ropogósak lenni rajta a zabszemek.
  6. Hagyjuk őket kihűlni (persze ha bírsz várni:)).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 20 701
elküldve: 11
receptkönyvben: 232
elkészítve: 12/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Kíra1370

Mióta szakács: 2013.04.22.
13 recept
hirdetés

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tdius
tdius h, 2016-05-02 21:38

Nagyon finom lett :) Egy icipicit módosítottam, de a formáláshoz víz sem kellett és nem ragadt le, finom puha lett. A gyerekek imádták (amíg volt :) ). Köszi a receptet!

honeyka001
honeyka001 h, 2014-11-10 19:34

Szia, ha nincs búzakorpám, mivel helyettesíthető, muszáj beletenni?

Renalka
Renalka szo, 2014-11-08 18:40

Kedves Kíra,
sajnos nekem az egész leragadt a sütőpapírra...Túl kevés ideig sütöttem? De már bőven túl voltam a 12 percen. Szerinted mit rontottam el? Túl kevés víz? Köszi a választ!

Kíra1370
Kíra1370 / Kíra1370 cs, 2013-05-02 16:36

Kedves Mariann, örülök, hogy felkeltette az érdeklődésed a receptem :)
Soknak tűnik és még összekeverésnél is érdemes nagyobb 'tálkát' választani, de ettől nem kell megijedni, a 18 darab süti fél tenyérnyi nagyságú lett :)
Ne aggódj, amilyen finom, olyan gyorsan fogy ;)

Kerti Mariann
Marina / Kerti Mariann cs, 2013-05-02 11:09

Nagyon köszönöm a receptet, pont ilyen egészséges finomságokra vadászok.
A zabpehely és a búzakorpa mennyisége biztos jó? Ez összesen 13 dkg.
Ki szeretném próbálni:)
Üdv: Mariann