Aranygaluska 9. - kakaós és fahéjas recept

1 adag
610
kcal
Aranygaluska 9. - kakaós és fahéjas
Aranygaluska 9. - kakaós és fahéjas
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkoromban anyukám sokat sütött ilyet, nagyon szerettük. Ez volt életem első aranygaluskája, amit egyedül készítettem. Mindenkinek ízlett.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A vaníliasodóhoz

ajánlat

Egy kiadósabb leves után második fogásnak tökéletes. Ebben a tepsiben egy sor jött ki belőle.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

költségkímélő aranygaluska, aranygaluska kakaósan, fahéjasan
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés vízben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt összedagasztjuk úgy, hogy kalács állagú legyen. Ha szükséges, vízzel tudjuk lazítani a tésztát.
  2. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
  3. Lisztezett felületen a tésztából mindig csak annyit húzunk előre, amivel épp dolgozunk. Pogácsaszaggatóval kis darabokat szaggatunk, amelyeket egyesével olajba mártunk, majd szorosan egymás mellé tesszük a tepsiben. 
  4. Közben elkészítjük a kakaós és fahéjas cukrot. 2 evőkanál cukrot, összekeverünk egy-egy teáskanál kakaóval, illetve fahéjjal.
  5. A tepsi méretétől függően egy sorba vagy több sorba is rendezhetjük. Minden sort vastagon szórjunk meg az ízesített cukorral.
  6. A vaníliasodót legjobb, ha előző nap készítjük el.

  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 37x25 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 10 954
elküldve: 4
receptkönyben: 219
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Bridget

Mióta szakács: 2010.09.01.
16 recept

Hozzászólások (5)

Gercsi
Gercsip, 2014-05-02 12:53

Szia !
Ma elkészítettem. Köszönöm a receptet, finom lett. A fiaimnak nagyon ízlett.
Szép napot! :)
Gercsi

gregoreva
gregorevap, 2012-01-20 19:38

A mai ebédünk volt.:-))
Nagyon szépen köszönjük, finomra sikerült, elfogyott, máskor is készítem.:-))
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

pbirgit
pbirgitk, 2011-02-15 14:03

Szia Stefi90!

Sajnos a fokozatot nem tudom pontosan megmondani, mert nekem gázsütőm van, de szerintem 180 fokon sütném villanyon!
Remélem tudtam segíteni és ha kipróbálod ízleni fog!!
Szép napot!

Brigi

Legfrissebb cikkek

A zserbó 5 arca
A zserbó 5 arca
Magyar hagyomány, hogy zserbó nélkül nincs karácsony. Megpróbáltunk nektek 5 különlegesen finom receptet kiválogatni, hogy legyen miből szemezgetni!
14 mítosz a tésztafőzésről
14 mítosz a tésztafőzésről
Lehet rá legyinteni, mondván, bárki tud tésztát főzni, de ez egyáltalán nem biztos. Itt van a 14 legfőbb szabály, amiben eddig mindannyian biztosak voltunk. Eddig.
610