Aranygaluska 9. - kakaós és fahéjas recept

Aranygaluska 9. - kakaós és fahéjas
Aranygaluska 9. - kakaós és fahéjas
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkoromban anyukám sokat sütött ilyet, nagyon szerettük. Ez volt életem első aranygaluskája, amit egyedül készítettem. Mindenkinek ízlett.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A vaníliasodóhoz

ajánlat

Egy kiadósabb leves után második fogásnak tökéletes. Ebben a tepsiben egy sor jött ki belőle.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vega
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

költségkímélő aranygaluska, aranygaluska kakaósan, fahéjasan

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés vízben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt összedagasztjuk úgy, hogy kalács állagú legyen. Ha szükséges, vízzel tudjuk lazítani a tésztát.
  2. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
  3. Lisztezett felületen a tésztából mindig csak annyit húzunk előre, amivel épp dolgozunk. Pogácsaszaggatóval kis darabokat szaggatunk, amelyeket egyesével olajba mártunk, majd szorosan egymás mellé tesszük a tepsiben. 
  4. Közben elkészítjük a kakaós és fahéjas cukrot. 2 evőkanál cukrot, összekeverünk egy-egy teáskanál kakaóval, illetve fahéjjal.
  5. A tepsi méretétől függően egy sorba vagy több sorba is rendezhetjük. Minden sort vastagon szórjunk meg az ízesített cukorral.
  6. A vaníliasodót legjobb, ha előző nap készítjük el.

  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 37x25 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 9 671
elküldve: 4
receptkönyben: 210
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Bridget

Mióta szakács: 2010.09.01.
16 recept

Hozzászólások (4)

gregoreva
gregorevap, 2012-01-20 20:38

A mai ebédünk volt.:-))
Nagyon szépen köszönjük, finomra sikerült, elfogyott, máskor is készítem.:-))
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

pbirgit
pbirgitk, 2011-02-15 15:03

Szia Stefi90!

Sajnos a fokozatot nem tudom pontosan megmondani, mert nekem gázsütőm van, de szerintem 180 fokon sütném villanyon!
Remélem tudtam segíteni és ha kipróbálod ízleni fog!!
Szép napot!

Brigi

Legfrissebb cikkek

Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
A főváros legizgalmasabb szabadtéri programja elé nézünk a budapesti italmérések gigászi főzőversenyén május elsején. A Kocsmajális hősies küzdelmet ígér bográcsok gyűrűjében.
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Vége a Húsvétnak és a nagy zabálásoknak. Lassan készülhetünk a strandszezonra, így ideje megszabadulni pár felesleges kilótól. Együnk salátát!
610