Aranygaluska 9. - kakaós és fahéjas recept

Kalória?
Aranygaluska 9. - kakaós és fahéjas
Aranygaluska 9. - kakaós és fahéjas
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkoromban anyukám sokat sütött ilyet, nagyon szerettük. Ez volt életem első aranygaluskája, amit egyedül készítettem. Mindenkinek ízlett.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A vaníliasodóhoz

ajánlat

Egy kiadósabb leves után második fogásnak tökéletes. Ebben a tepsiben egy sor jött ki belőle.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

költségkímélő aranygaluska, aranygaluska kakaósan, fahéjasan
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés vízben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt összedagasztjuk úgy, hogy kalács állagú legyen. Ha szükséges, vízzel tudjuk lazítani a tésztát.
  2. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
  3. Lisztezett felületen a tésztából mindig csak annyit húzunk előre, amivel épp dolgozunk. Pogácsaszaggatóval kis darabokat szaggatunk, amelyeket egyesével olajba mártunk, majd szorosan egymás mellé tesszük a tepsiben. 
  4. Közben elkészítjük a kakaós és fahéjas cukrot. 2 evőkanál cukrot, összekeverünk egy-egy teáskanál kakaóval, illetve fahéjjal.
  5. A tepsi méretétől függően egy sorba vagy több sorba is rendezhetjük. Minden sort vastagon szórjunk meg az ízesített cukorral.
  6. A vaníliasodót legjobb, ha előző nap készítjük el.

  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 37x25 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 11 594
elküldve: 4
receptkönyben: 228
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Bridget

Mióta szakács: 2010.09.01.
16 recept

Hozzászólások (5)

Gercsi
Gercsi p, 2014-05-02 12:53

Szia !
Ma elkészítettem. Köszönöm a receptet, finom lett. A fiaimnak nagyon ízlett.
Szép napot! :)
Gercsi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva p, 2012-01-20 19:38

A mai ebédünk volt.:-))
Nagyon szépen köszönjük, finomra sikerült, elfogyott, máskor is készítem.:-))
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

pbirgit
Bridget / pbirgit k, 2011-02-15 14:03

Szia Stefi90!

Sajnos a fokozatot nem tudom pontosan megmondani, mert nekem gázsütőm van, de szerintem 180 fokon sütném villanyon!
Remélem tudtam segíteni és ha kipróbálod ízleni fog!!
Szép napot!

Brigi

Legfrissebb cikkek

21 konyhai szerkentyű, amik nélkül nincs élet!
21 konyhai szerkentyű, amik nélkül nincs élet!
Jön a tavasz, és vele a régóta várt zsenge zöldségek és gyümölcsök szezonja. Ne bajlódj a nagykéssel a hámozásnál, mindig van segítség! El sem hiszed, hogy mennyire profi!
Karfiolkenyér és brokkolipizza
Karfiolkenyér és brokkolipizza
A konyhai aprítógépben mini darabokra szecskázott karfiolból és brokkoliból fantasztikus finomságokat készíthetünk liszt hozzáadása nélkül is!
606