Must

Must

Leírás

A szőlő frissen kipréselt leve. Magában is finom ital, de a konyhában, főzéshez is felhasználhatjuk. A must értéke a cukortartalmától függ: hiszen az erjedés során a cukor alakul át alkohollá (élesztők által), tehát minél több cukor van a mustban, annál erősebb lesz a belőle készülő bor. A magyar bortörvény szerint mustnak csak a szilárd részektől megszabadított friss szőlőfürt erjedésmentes leve számít. A forrásban lévő mustot murcinak nevezzük.

Mikor vegyem

Késő nyáron, ősszel, vagyis szüretkor.

hogyan tároljam

Palackban, hűtőszekrényben.

100g Must

fehérjetartalom

0.37 g

zsírtartalom

0.05 g

szénhidráttartalom

14.77 g

víztartalom

84.51 g

gramm must?

Top ásványi anyagok

Foszfor

14 mg

Kalcium

11 mg

Magnézium

10 mg

Nátrium

5 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.032 g

Kolin

3.2 mg

Niacin - B3 vitamin

0.133 mg

C vitamin

0.1 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.37 g

Zsír

telített zsírsav

0.025 g

egyszeresen telített zsírsav

0.003 g

többszörösen telített zsírsav

0.022 g

ásványi anyagok

Kalcium

11 mg

Vas

0.25 mg

Magnézium

10 mg

Foszfor

14 mg

Nátrium

5 mg

Cink

0.07 mg

Réz

0.018 mg

Mangán

0.239 mg

szénhidrát

rost

0.2 g

cukor

14.2 g

víz

84.51 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.017 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.015 mg

Niacin - B3 vitamin

0.133 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.048 mg

Kolin

3.2 mg

Béta-karotin

5 µg

Lutein+zeaxantin

57 µg

K vitamin

0.4 µg

C vitamin

0.1 mg

B6 vitamin

0.032 g

7 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek