Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertésszűz almával, kéksajttal és mustmártással

Sertésszűz almával, kéksajttal és mustmártással
Sertésszűz almával, kéksajttal és mustmártással
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet szintén az októberi Prima Konyha Magazinban találtam. Mivel  szüret idején a szomszédoktól mindig kapunk 1-2 üveg mustot, elhatároztam, hogy kipróbálom. Hatalmas sikert aratott.
A recept  a szósz egyik összetévőjeként barnamártást ír.  Emlékeim szerint ez nem egy fél óra alatt elkészíthető mártás. Ezen a ponton tehát változtattam is a recepten.  Nem tudom milyen lehet az étel valódi barnamártással, de a porból készült változata is nagyon ízletes lett. Az Ikeában a mélyhűtött húsgolyóhoz is kapható ilyen zacskós "csoda".

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A mustmártáshoz

ajánlat

Sült burgonyával tálaljuk. (Előfőzött burgonyát lisztben megforgatjuk és olajban aranybarnára sütjük.)

receptjellemzők

konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Sertésszűz sajttal és almával sütve, sertésszűz kéksajttal must ágyon
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst egyhén kiklopfoljuk, megsózzuk, borsozzuk és egy nagy serpenyőben kevés olajon megsütjük.
  2. Lecsöpögtetve tepsibe rakjuk.
  3. Az almát meghámozzuk, magházukat kivágjuk és kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Minden hússzeletre 1-1 almakarikát teszünk. Ennek a tetejére morzsoljuk rá a sajtot.
  4. Forró grillsütőben a sajtot ráolvasztjuk.
  5. A mártáshoz a hagymát apró kockára vágjuk és a hús sütésénél visszamaradó olajon megdinszteljük.
  6. A mustot és a barnamártást ráönjtük, a tejszín felét hozzáadjuk és folyamatosan kevergetve 3-4 percig főzzük.
  7. Egy szűrőn átszűrjük és a maradék tejszínt hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 39 358
elküldve: 5
receptkönyvben: 378
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-10-01 18:26

Köszönöm szépen, majd berontok hozzájuk!

Snoopy!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-10-01 12:08

Szeretném megkérdezni, vajon hol lehet kapni a barna mártáshoz szükséges port? Vagy pedig az IKEA-ban külön is megvásárolható az a bizonyos "zacskós csoda"???

Köszönettel Snoopy!

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Fri, 2010-09-03 20:45

Szia Kriszta! Most tettem be a sütőbe, biztos nagyon finom lesz. Tudod, vannak olyan receptek, amit átfut az ember és máris a szájában érzi..biztosan Te is így vagy ezzel. Annyi módosítással készítettem, hogy körte, és a tetejére egy pirinyó aprított diót is szórtam, valamint az egészet körbevontam 1-1 szelet serrano sonkával (így a sajt kevésbé pereg le :) Nekem olyan szerencsém van, hogy mindig van a fagyasztóban 1-2 adag barnamártás, egy chef barátomtól szoktam kapni (kérni:) )
Üdv, Juci

637
sertésszűz 80 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
alma 2 db
kéksajt 15 dkg
salottahagyma 8 db
must 2.5 dl
főzőtejszín 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
barna mártás 5 dl