Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sacher-torta recept

hozzászólások (11)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 577 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 12 adag *

összesen: 6907 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 371 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evivy01
evivy01 Sat, 2012-03-03 21:41

Nagyon jó recept, és nagyon finom süti. Én tettem még a baracklekvárba egy kis reszelt citromhéját, kis rumot, és kevés fahéjat. Így még finomabb lett :)

sysvettel
sysvettel Thu, 2011-04-21 15:54

Nekem a Sacher az egyik specialitásom, majdnem minden családi ünnepre kell készítenem.
Szerintem egyáltalán nem nehéz, csak nem kell túlbonyolítani és szó szerint venni a receptet.
Amúgy a jó Sacher titka a tésztába kevert őrölt mandula. És a csokimázzal sem kell ennyit bajlódni: gőz fölött felolvasztani étcsokit kakaóporral, cukorral és vízzel, amíg "nyúlóssá" válik. Ezután átönteni egy hideg fémtálba és mindig egy irányba kevergetve enyhén langyosra hűteni.

Rosebelle
Rosebelle / Rosebelle Tue, 2011-02-01 21:03

1.A kőlapra a temperálás miatt lenne szükség, pusztán annyi célja van, hogy szép fényes lesz tőle a csokoládé, de ha valaki nem így csinálja, és mondjuk egy kevés étolajjal felhígítja a már megolvasztott csokit, szintén jól használható lesz.
2.Az eredeti Sacher tésztájába nem kell lekvár, esetleg csokit tesznek hozzá.
3. Egyetértek a recept megosztójával. Igazad van, petra, ez valóban egy igen nehéz sütemény. Bevallom, én 4x álltam neki, mire úgy sikerült, hogy úgy-ahogy meg voltam elégedve a végeredménnyel. Bár az is igaz, hogy én az eredeti receptet próbáltam. De amint időm engedi, neki gyűrkőzök ennek is.

Köszönöm, hogy feltetted! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-02-17 20:56

De mi az eredeti recept? Megosztanád velünk?
Jövő hét végén lesz az emberem szülinapja, aki súlyosan csokifüggő. Úgy szeretném elkészíteni neki!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-10-31 21:08

A csokimázat ugy csináltam pontosan ahogyan le van irva és nem máz lett hanem csokipor vagy mi a szösz. Amikor elkezdtem hozzákeverni az olvasztott cukorszirupot a csokihoz megkeményedett.
Mégis mit kellene csinálni hogy folyos maradjon

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-06-11 10:01

fölösleges a csokimázzal ennyit carakodni...és a tésztájába is kell lekvár..

petra
Petra / petra Thu, 2010-05-27 12:35

kedves Ismeretlen,
Sajnálom, hogy nem sikerült a torta. Ahogy a nehézségi foknál is jeleztük, nem könnyű az elkészítése... Lehet, hogy ezt nem vetted figyelembe, mielőtt nekiálltál:-)
A csokimáz pedig, biztos állíthatom, a lehető legjobb, így készítve. Kőlap nélkül persze nem.
Üdv,
Petra

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-05-25 16:10

Hát ehhez a recepthez senki ne álljon neki, mert egy sz*r....vagy készüljetek B tervvel. Én nem készültem, ...hiba volt. Ez a csokimáz használhatatlan. És bizonyára mindenkinek van otthon 60x60-as kőlapja....

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-04-27 10:46

Nagyon ígéretesnek tűnik :) egyszer már csináltam... bevallom, nem kizárt, hogy pont egy csütörtök délutánon (estefelé), mert főleg akkor érek rá :$ :D tudom, jobb sorsa szánták, mint egyszerű nasi :)

577
étcsokoládé 400 g
vaj 150 g
porcukor 200 g
cukor 300 g
finomliszt 150 g
tojás 8 db
vanília 1 db
sárgabaracklekvár 220 g