Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dagasztás nélküli kenyér 2. GanoMamától recept

hozzászólások (9)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 314 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

összesen: 1882 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 202 kcal

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Katalin65
Katalin / Katalin65 Fri, 2013-10-25 22:56

Kedves GanoMama!
Az olajat is a tésztába kevered? Én is a másik változatot sütöttem......hááááát, annyira nem voltam elégedett!
Válaszodat köszönöm!

Mettácska
Mettácska / Mettácska Wed, 2013-01-30 09:27

Kedves GanoMama!
Tegnap megsütöttem a kenyeret, finom lett!
Nagyon örültem neki! Köszi a receptet!
Egyet rontottam csak el. Az én jénaim nagyobb méretű, ezért laposabb lett a kenyerem, inkább olyan lepény lett. A finom ízén nem változtatott. :)
Olyat szeretnék kérdezni, hogy szerinted amíg nem szerzek be kisebb jénait, süthetném e kicsi tortaformában (18cm ) ?? Letakarnám alufóliával és ugyanúgy az utolsó öt percben piritanám a tetejét. Szerintem ebbe jó magasra sikeredne.
Köszönöm!

GanoMama
GanoMama / GanoMama Mon, 2013-02-04 22:34

Kedves Mettácska!
Én is hasonlóan jártam először, nagyobb jénaiba tettem, mint kellett volna. :-(
Nem tudom, hogy a fóliával letakart forma ad-e olyan zártságot, mint egy fedő. Mert az a lényeg, hogy a gőz teljesen bent maradjon a sütés nagy része alatt, attól lesz fincsi ropogós a héja.

Szerintem légy bátor, és tegyél egy próbát. Túl nagy kockázat nincs benne. Viszont ha beválik, megspórolhatod egy új fedeles jénai árát.

Kíváncsi vagyok az eredményre! Megosztanád velünk?

Jó sütést!

Mettácska
Mettácska / Mettácska Tue, 2013-02-05 09:03

Igen bátor voltam és hétvégén megsütöttem kicsi kapcsos tortaformában. Az alufóliát jól rányomkodtam.
Az eredmény tökéletes lett. A tetejéig feljött, a héja ropogós lett, magas kenyerem lett.
:)
Köszönet ezért a receptért. Imádom! Kettesben élünk a párommal, hetente kétszer megsütöm.
Fantasztikus!
Szép napot!

GanoMama
GanoMama / GanoMama Tue, 2013-02-05 21:29

Köszönöm szépen a megosztást!
Ennek a tapasztalatnak szerintem nagyon sokan fognak örülni!

További finom kenyereket, kellemes vacsikat kívánok!

vcsuka
pussycat / vcsuka Thu, 2013-01-10 14:27

Ez nekem is tetszik. Mar en is kiprobaltam a masik DNK kenyeret, most erre kerul a sor. Koszonom szepen:)Udv. Veronika

GanoMama
GanoMama / GanoMama Thu, 2013-01-10 22:21

Köszönöm, Torma!
Nem csak szép, de nagyon finom is, bárkinek ajánlom kipróbálásra!

314
finomliszt 45 dkg
0.5 ek
víz 4.2 dl
friss élesztő 2.5 dkg
napraforgó olaj 2 ek
vaj 1 tk
finomliszt 0.5 evőkanál