r
Nosalty Logó

Gombás-tejszínes penne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
cirpi
Gombás-tejszínes penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 783 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1564 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 193 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1547.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    376 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1215 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1274 micro
Összesen 783 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3095.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    827 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1182 mg
  • Nátrium
    645 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    465.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    751 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    712 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2430 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2548 micro
Összesen 1564 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 193 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Eltávolítjuk a gombák törzsét, és kb. 1 centis kockákra vágjuk a kalapjukat. Ez lesz a szószunk alapja.
  2. Egy forró serpenyőbe néhány evőkanál olívaolajat teszünk, majd a kis darabokra vágott gombát picit megpirítjuk rajta (kb. 2 perc).
  3. Ha már illatos, felöntjük a 2 dl tejszínnel, és sózzuk, borsozzuk. Aztán megpucoljuk a duci gerezd fokhagymát, belereszeljük, egy nagyobb kakukkfű ág leveleit is beleszórjuk, illetve kb 40 g parmezánt reszelünk hozzá.
  4. Addig rotyogtatjuk alacsony lángon, folyton kevergetve, míg besűrűsödik (kb. 7-8 perc).
  5. Kifőzünk 2 főre elegendő penne tésztát, jól megpakoljuk az illatos,gombás szószunkkal, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
  6. Kész is, szuper nyári vacsi!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 347
  • Tegnapi nézettség: 75
  • 7 napos nézettség: 601
  • Össznézettség: 224284
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 07.

Ajánló

Könnyű, különleges vacsi, amit irtó könnyen össze lehet dobni, ráadásul 10 perc az egész!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A gomba egy misztikus alapanyag nálunk. Sokszor landol a hűtőben hirtelen felindulásból, mert olyan jól néz ki a piacon a sok kis gombafej egy kupacban, hogy nem tudok ellenállni, beindul a fantáziám, és azonnal támad valami klassz gondolatom, hogy mit kéne csinálni belőlük. Aztán hazaérek, addigra 3 másik variáció jut eszembe, amit még sokkal jobb lenne belőlük megcsinálni, így a döntésképtelenségben a gombás csoda készítése valahogy mindig elmarad. Aztán telnek múlnak a napok, a gomba vár rám a hűtőben, és én addig gondolkodom, hogy mi készüljön végülis belőle, hogy mire aztán oda érek, hogy elkészítsem, nem sok köze van az eredeti elképzeléseimhez. Így mindig valami újdonság sül ki a kis kalaposokból. Ez a recept is így született. Egy hosszú hétvége utolsó napján, amikor már semmilyen üzlet nem volt nyitva, éhesek lettünk. A gomba persze már egy hete türelmesen várt rám a hűtőben. Úgy éreztem, most végre eljött az ő ideje! Benéztem a hűtőbe, és ki a fűszeres cserepekbe, hogy mi használható, aztán nekiálltam a "varázsoljunk valamit a hűtőnk tartalmából" című mágikus előadásnak. Ez lett belőle! Isteni, illatos, finom, könnyű vacsi. Volt itthon finom Chardonay is, azt ittunk hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek