Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Víz, part, tojás és nádi hegedű

Nyáron az ember a vízpart mellé vágyik. Hát vedd te is arra az irányt, de vigyél magaddal tojást, és dobd be a szabad tűzbe: nagyjából így kész is a remek tojáspörkölt!

Azt hiszem nem mondok semmi újdonságot azzal, hogy ha kijelentem NYÁR van, így nagy betűkkel, mert a hátamon végiggördülő izzadság-cseppek se arról tanúskodnak, hogy a hőmérséklet moderált lenne. Ilyen melegben pedig a legtöbben mire vágynak? Vízre, vízpartra, vízisíre, a lényeg, hogy legyen benne víz. Ezzel ritkán én is így vagyok, de legtöbbször ha tehetem, a hegyeket választom - de azért, mert nyilván ott is van víz, sőt!

Ellenben legutóbb egy csodálatos helyen voltunk, ahol így egyik pillanatról a másikra, évekkel ezelőtt megállt az idő. Annyira csendes környék volt a tópart, a nádasban felsejlő nádi hegedűt leszámítva, hogy igazából perceken belül valóra vált Lovasi csodálatos szövege, melyben a csend és a zaj is egyszerre idegesítette. A belső zajom, próbálta átvenni az uralmat a környék csendessége felett, de ezt gyorsan legyőztem főzéssel, és a két fa közé kifeszített nyugágyba fetrengésse a víz fölött.

Ilyen környezetben, akármennyire is imádok főzni, de próbáltam minél egyszerűbb ételt csinálni, hogy többet tudjak foglalkozni a lélek-simogatással.

Ezért egy tojáspörköletet dobtam össze, amivel nem kell sokat szüttyögni, mondhatnám azt is, hogy magától elkészül, de sajnos még attól messze járunk.

Viszont az okosság az egészben az, hogy a tojásokat nem főztem - ugye szabadban az körülményesebb -, hanem míg készült a pörkölt alap, addig a tűzbe dobáltam - rakosgattam szépen, óvatosan - a tojásokat, és a héjukban megsütöttem. A rendszer működik és bámulatosan egyszerű, nem mellékesen pedig bomba finom az így elkészült tojás!

Tehát itt a hétvége, húzzatok ki a szabadba, és ha nem akarjátok túltolni a kötelező szociális köröket, akkor ne a szabadstrandra menjetek, hanem keressetek valami eldugottabb helyet, ahol engedjetek ki a gőzt a fejetekből, mint Feuerstein a Szaffiban! Ja és azért egy ilyen tojáspörköltet dobjatok a tűzre, komolyan nagyjából magától elkészül, nem kamu, csak a valódit mondom, mint Zana bácsi!


RECEPTÉRT KLIKK IDE

És ezt láttad már az ízHUSZÁR magazinon?

A fakocka egyszerűségű, de mégis különleges lecsó: a Shakshuka

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!