Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökéletes helyszín a koccintásra

Ha beülnél valahová egy italra a barátokkal, és az sem baj, ha mellette csipegetni is tudtok, akkor itt a tökéletes hely számotokra!

Nem vagyok egy kifejezetten whiskey-s alkat, sőt azt gondoltam nem is igazán szeretem. Aztán kaptam egy meghívást a Jack Daniel’s 150 Pop Up Barba, és újra kellett értelmeznem magamban a whiskey fogalmát.

Nem véletlenül szerepel a nevében a 150, hiszen pont ezt a kerek évfordulót ünnepli idén a márka lepárlóüzeme. A belváros szívében, a Szervita téren nyitottak egy csinos kis helyet, ahol a kóstolgatás mellett a gyártás folyamatába is bepillanthatunk, nem is akárhogy. Végre valakinek eszébe jutott, hogy a VR-szemüveget arra használja, amire valóban hivatott: kényelmes kis hintaszékben ringatózva egy 360-fokos videóban ismerhetjük meg mind az üzemet, mind a whiskey előállításának lépéseit, és képbe kerülhetünk, hogy hogyan is születik meg az ital, amit közben a poharunkból kortyolgatunk. Hogy az élmény valóban teljes és ne csak virtuális legyen, meg lehet tapogatni többek közt a kiállított fehértölgy-hordókat is, amit a készítés során használnak.

Na de akkor térjünk rá a lényegre: mit lehet itt inni? Egyrészt ott van a teljes whiskey-portfólió, amit bárki megvehet akár az üzletekben is, emellett viszont limitált kiadású üvegek is akadnak szép számmal, amelyek igazi kincseket rejtenek. Lehet őket tisztán is ízlelgetni, de hiba lenne kihagyni a zseniális koktélokat, hiszen a pult mögött profi srácok állnak, akik egyrészt segítenek a választában, mesélnek az italról, de emellett profin össze is mixelik a választott koktélt. Nekem személy szerint a Tennessee Mule jött be a legjobban: egy rész Jack Daniel’s (nyilván), némi gyömbérsör és egy spriccelésnyi lime.

Ehhez hozzájön még, hogy ha megéheznénk, vagy túl sokat kóstolgattuk volna a koktélokat, akkor egy rövid, de velős étlapból válogathatunk harapnivalókat. Igazi bar-foodokat találunk rajta: burgerek, csirkeszárnyak, saláták vagy sajttorta.

Szóval ha az újévi koccintás még hátravan a barátokkal, akkor jó szívvel ajánlom a Jack Daniel’s 150 Pop Up Bart, de érdemes sietni, mert csak január 10-ig lesznek ott!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!