Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Orbitális mennyiségű fűszer és szénhidrát - kanadai és indiai ízek egy tányéron

A los angelesi Baadmash étteremben a tradicionális indiai konyha fogásait hatalmas adag sültkrumplira szedve, vagy éppen hamburgerzsemlébe gyömöszölve lehet megkóstolni. 

A los angelesi Baadmash nem egy hagyományos indiai étterem. A családi vállalkozásként működő hely neve nem véletlenül jelenti azt hindi nyelven, hogy "szabályszegő". Pawan, Nakul, és Arjun Mahendro - apa és két fia - fúziós konyhát visz. A kanadai és indiai gyökerekkel is rendelkező család mindkét kultúra kulináris szokásait beépíti a fogásokba. 

A csirke tikka poutine például a kanadaiak kedvenc poutine-jét gondolja újra. Ez a kifinimult, francia nevű étel tulajdonképpen egy nagy adag sültkumpli, nyakon öntve barnamártással.

A Baadmash-ban úgy készítik, hogy masalával ízesítik a sültkrumplit, erre kerül  barnamártás és egy kevés friss, indiai jellegű sajt, végül pedig tandoori sült csirke darabok.

Nem mindennap találkozunk azzal a csirkés szendviccsel sem, amiben puha zsömlébe rejtve egyszerre találunk füstös, fűszeres, indiai vajas csirke szószt, a marinált uborkát és a rántott csirkét. A húst - hogy ropogós legyen, és ne ázzon el - bepanírozzák, majd kétszer is kisütik olajban.

A bombay-i grillezett sajtot itt cheddarból készítik, amit jól megpakolnak korianderrel, hagymával és chilivel.  

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Sajtmennyország Londonban - Te is megkóstolnád az óriási parmezánkerékben átforgatott friss fetuccinét?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!