Kínai büfés kedvenc: pirított tészta, ami 30 perc alatt az asztalra kerül

Ha imádod a kínai büfében a szójás spagettit, akkor ezért a félórás vacsiért egyszerűen megőrülsz majd! Mi is így voltunk vele.

Illatos-omlós csirke, százammagos csirke, pirított tészta - azt hiszem ez a hármas az, ami a hazai kínai büfék legnagyobb kedvence. Ezek közül az utóbbinak vannak tényleges gyökerei az anyaországban, ráadásul elkészíteni is ezt a legegyszerűbb, és nem is kell túl sokat az alapanyagok után turkálni a szupermarket ázsiai szekciójában.

Az egyetlen kérdéses pont a tészta lehet, hiszen eredendően egy tojásos kínai tészta kellene a kajához. Szóval nem a spagetti, ahogy azt a legtöbb helyen alkalmazzák idehaza.

De ha autentikus cuccot nem találunk, akkor is az olasz tésztánál szerintem jobb választás a smack levesekbe csomagolt száraztésztát felturbózni a wokban.

Ezt még főzni sem kell, elég ha leöntjük forró vízzel, és azalatt, amíg a zöldségeket felaprítjuk, meg is puhul a tészta.

Kínai büfés pirított tészta recpet

Amit nem érdemes viszont kispórolni belőle, az a szezámolaj. Marha intenzív íze van, úgyhogy egy kis üveggel is jó sokáig kihúzzuk, ezért megéri a befektetést, mert egekbe repít egy ennyire egyszerű, zöldséges tésztát is. Lehet még hozzáadni kevés gyömbért is, meg amúgy a zöldségeket is tetszőlegesek, szóval legyetek bátrak, és biztos vagyok benne, hogyha egyszer rákaptok az ízére, többé már nem fogjátok annyira kívánni az olajos-szójás spagettit a sarki büféből.

RECEPT

Kínai büfés pirított tészta - Kattints!

Címlapról ajánljuk

További cikkek