Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Idén nem szívhatsz a Szigeten, de kaphatsz pénzt egy pohárért

A Szigeten idén visszaváltható a pohár, tilos a szórólap és a nejlonzacskó, továbbá szívni sem szabad, legalábbis szívószállal nem. 

A fesztiválokról mindenkinek az él a fejében, hogy sárban, porban tipródó koszos fiatalok gyűjtőtégelye, és ez nincs is messze a valóságtól. De talán egy fesztivál ökolábnyoma is lehet kisebb, és talán kevesebb műanyag között is lehet veretni egy hétig. Ezt a gondolatot lovagolta meg most a Sziget Fesztivál vezetősége, akik eltökélten hadakoznak azért, hogy a lehető legzöldebb legyen a fesztivál. A Szigeten idén is szelektíven gyűjtik a PET palackokat, az ALU-dobozokat, a kartont és a vendéglátóhelyek pultjában képződő üveghulladékot. 

Visszaváltható a pohár, tilos a szórólap és a nejlonzacskó. Szívószálakat is csak azoknak adnak a vendéglátóhelyeken, akik ezt külön kérik. Na de hogy néz ki ez a gyakorlatban? Lecsekkoltuk:


Az idei évben először nyitottak EcoKempinget a Szigeten a környezetvédelem iránt elkötelezett fesztiválozóknak, az E.ON támogatásával. Napelemes vízmelegítéssel, víztakarékos tusolókkal, folyamatos szelektív hulladékgyűjtéssel és lebomló bio takarítóanyagokkal várták a sátrazókat. Plusz cukiság volt a szervezőktől, hogy mobil csikktartókat is kihelyeztek, amiket a zsebedbe csúsztathatsz, és buli közben beledobigálhatod az elszívott cigiket. Bár a fesztiválozás hevében nehéz óvni a környezetet, de a szervezők megpróbálták idén úgy nevelni a bulizókat, hogy senki ne szenvedjen hiányt semmiben. Így is, minden óvintézkedés ellenére, a tavalyi évben több mint egy hónapon keresztül renoválták a Sziget fesztivál 45 500 m2-es területét. 

Annyit te is megtehetsz a környezetedért, hogy megtanulsz szívószál nélkül fröccsöt inni. Hidd el, nem is olyan nehéz! 

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Elmentünk fesztiválozni, hogy kiderítsük, mit eszik az, akinek nincsen pénze

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!