Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

GasztroBigyó-teszt: Ropogós chips a mikróból? - VIDEÓVAL

Nem kell rá olaj, mégis három perc alatt tökéletes, ropogós chipset vehetsz ki a mikróból - ez az ígéret, leteszteltük.

A múltkori epizódban a tojástörő volt a porondon, ami igen jól is szerepelt, bár szükségességét megkérdőjeleztem, ugyanakkor funkcióját hellyel-közzel teljesítette, így átment a tesztünkön. A mostani alany egy mikrós chipskészítő, ami azzal kecsegtet, hogy roppanós nassolnivalót készíthetünk házilag, nulla olaj hozzáadásával, három perc alatt, egy műanyag szerkezettel.

Happy Nibbles

Én már egyszer kísérleteztem mikrós chipsszel. Legyalultam vékonyra a burgonyát, megspricceltem őket olajjal, sütőpapírra fektettem, majd így raktam a mikróba. A tapasztalatom az volt, hogy elég könnyen ráragadt még az olaj miatt is a papírra, úgyhogy aztán szilikonos sütőpapírral próbálkoztam, ott már nem volt ilyen gond. Ropogósnak ugyan ropogós volt, de közel sem olyan, mint a bolti zacskós változat. És mivel egyenként sorban lefektetve kellett őket sütni, így egy körben nagyjából kilenc-tíz chips készült el 3-4 perc alatt, aminek az elfogyasztási ideje 3-4 másodperc. Szóval ha ebből akartam volna az esti film mellé csemegézni jó sokáig kellett volna sütögetnem, hogy meglegyen a kellő mennyiség.

A Happy Nibbles (mert így hívják a szerkezetet) kicsomagolás közben egy használati utasításra is rábukkantunk. Ebben az amúgy is faék egyszerűségű folyamatot írja le, egyetlen érdekességet csempésztek csak bele:

“Tegyük bele a burgonyát egy tál vízbe, hogy jobb íze legyen!”

He? Ti tudtátok hogy ettől jobb íze lesz??? Milyen hülyeség ez? Vagy ha én lennék tudatlan, cáfoljatok meg, de én ezt a lépést kihagytam. Főleg, hogy néhány próbasütés után az a következtetés vontam le, hogy ha áll egy kicsit a legyalult burgonya és kicsit szárad, sokkal ropogósabb lesz.

A csomag tartalma a használati utasítás mellett egyébként egy gyalu, illetve egy furcsa kinézetű, lukacsos műanyag tartó. Ez utóbbiba kell beleállítgatni a burgonyákat és ezzel együtt megmikrózni.

Na lássuk:

Az eredmény?

Kezdek kicsit csalódott lenni, mivel a múltkori tojástörő és ez a mostani chipses masina is működőképes, holott ennek a sorozatnak éppen az lenne a lényege, hogy ne működjenek ezek a cuccok és megmutassuk mennyire haszontalan, fogyasztói társadalomban élünk. Erre még várnunk kell, mert

a Happy Nibbles is átment a rostán.

Persze árnyaltabb azért a kép, mert a gyalu egész jól szuperál és lehet, hogy némi gyakorlással tökéletes szeletek lehet vele hasítani, nekem ez azért nem ment flottul. Plusz a mennyiségi problémára itt sem nagyon kapunk megoldást, mert ebbe is korlátozott számban süthető chips, szóval ez is legalább 5-6 kör, mire egy rendes adagot elkészítünk. Viszont ha a már korábban említett módszer szerint, pár percet állni hagyjuk a legyalult zöldséget, akkor meglepően ropogós végeredmény kapunk és tényleg semmi olajat nem használtunk hozzá. Erre bevallom nem számítottam.

És ezt a GasztroBigyó-tesztet láttad már?

Itt az első Gasztrobigyó-teszt: Tojástörő konyhai analfabétáknak - VIDEÓVAL

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!