Tőkehalpogácsa újhullámos tökfőzelékkel

Végre elkezdődött A Konyhafőnök Junior adása! Első körben kedvenc recepteket hoztak a gyerekek. Nekünk Ádám újragondolt tökfőzeléke tetszett a legjobban.

Tőkehalpogácsa újhullámos tökfőzelékkel

Hozzávalók

1 közepes méretű zsenge spárgatök, olívaolaj, 2 db sonkahagyma, 1 gerezd fokhagyma, 4 dl zöldségalaplé, 2 csokor friss kapor, fehér balzsamecet/rizsecet, tejföl, só, fehér bors, szálkamentes tőkehalfilé bőr nélkül, pankomorzsa, 1 tojás, 1 salátacukkini, szezámmag, chili, petrezselyemzöld, fokhagyma, metélőhagyma, citromlé, só, fehér bors, vaj, olaj, citrom

Elkészítés

  1. A tököt megtisztítjuk, egynegyedéből zöldséghámozóval spagettiforma csíkokat vágunk, a maradékot felkockázzuk.
  2. A sonkahagymát kockázzuk, kevés olajon megpároljuk.
  3. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd a kockázott tököt.
  4. Felöntjük annyi alaplével, hogy épp ellepje, sózzuk, borsozzuk. Puhára főzzük, majd leszűrjük, főzővizét félretesszük, tejföllel, apróra vágott friss kaporral pürésítjük, szükség esetén a főzővízből visszaadagolunk, míg a megfelelő sűrűséget el nem éri. Sóval, borssal, ecettel ízesítjük.
  5. A tőkehalfilé egyik részét friss és szárított fűszerekkel ízesítjük, aprítógépben összeszecskázzuk. Kicsi gombócokat gyúrunk belőle, pankomorzsába hengergetjük, szezámmaggal szórjuk, és kevés olívaolajon kisütjük.
  6. A hal másik részét szeletben pároljuk.
  7. A képen látható módon tálaljuk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök Junior első évadáról itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

Így festett egy szüret régen – Képeken a munka és...

Manapság már viszonylag ritka, hogy egy családi/baráti társaság, esetleg egy egész falu felhágjon a szőlőhegyre őszidő derekán, hogy az ott roskadozó fürtöket puttonyba szedje, azokból bort készítsen és az egész folyamatot lakomával, játékokkal és általános mulatsággal kísérje. A szüret nem is olyan rég szerves részét képezte az ősznek, a hozzá fűződő szokások pedig sokat mesélhetnek egy olyan korról és világról, amit (nagyrészt) már magunk mögött hagytunk.

Lakos Benedek

További cikkek