Tőkehalpogácsa újhullámos tökfőzelékkel
Hozzávalók
1 közepes méretű zsenge spárgatök, olívaolaj, 2 db sonkahagyma, 1 gerezd fokhagyma, 4 dl zöldségalaplé, 2 csokor friss kapor, fehér balzsamecet/rizsecet, tejföl, só, fehér bors, szálkamentes tőkehalfilé bőr nélkül, pankomorzsa, 1 tojás, 1 salátacukkini, szezámmag, chili, petrezselyemzöld, fokhagyma, metélőhagyma, citromlé, só, fehér bors, vaj, olaj, citrom
Elkészítés
- A tököt megtisztítjuk, egynegyedéből zöldséghámozóval spagettiforma csíkokat vágunk, a maradékot felkockázzuk.
- A sonkahagymát kockázzuk, kevés olajon megpároljuk.
- Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd a kockázott tököt.
- Felöntjük annyi alaplével, hogy épp ellepje, sózzuk, borsozzuk. Puhára főzzük, majd leszűrjük, főzővizét félretesszük, tejföllel, apróra vágott friss kaporral pürésítjük, szükség esetén a főzővízből visszaadagolunk, míg a megfelelő sűrűséget el nem éri. Sóval, borssal, ecettel ízesítjük.
- A tőkehalfilé egyik részét friss és szárított fűszerekkel ízesítjük, aprítógépben összeszecskázzuk. Kicsi gombócokat gyúrunk belőle, pankomorzsába hengergetjük, szezámmaggal szórjuk, és kevés olívaolajon kisütjük.
- A hal másik részét szeletben pároljuk.
- A képen látható módon tálaljuk.