Lasagne készítése az alapoktól

A lasagne nem más, mint egy klasszikus tojásos friss tészta. Ha van otthon tésztanyújtónk, a dolgunk egyszerű, ez a tészta megbocsájtó, nehéz elrontani.

Egyszer, amikor egy tesztkonyhában végre a kezembe akadt egy tésztanyújtó, muszáj volt saját tésztát gyártanom. Kezdtem a lasagna tésztával, mert az ugye szép egyenletesen vékonyra nyújtott nagyobb lapokat jelent, nem kellett vágni, pont jó volt arra, hogy kitapasztaljam a tésztanyújtó használatát.

Néhányszor átengedtem a nyújtógép 1-es fokozatán, összehajtottam egyrét, kétrét, majd újra vissza a gépbe, hogy még egyenletesebb legyen. Aztán egyre magasabb fokozatra állítottam a szerkezetet, és a tészta csodálatosan vékonyodott. Amikor elérte a kívánt vastagságot, a gépből kihúzva megszórtam liszttel, és kisebb téglalapokra vágtam. De fel is tekerhettem volna, és felszeletelhettem volna a tekercset, hogy fettuccine tésztát kapjak. Ha nem használtam volna el az egészet 2 nagy tál lasagnéhoz, akkor akár egy vállfára akasztva, belisztezve meg is száríthattam volna.

A spenótos kéksajtos lasagne receptért kattints ide!

Ha nem vágyunk a saját tésztakészítésre, ma már elég jó minőségű friss tésztát is kaphatunk, amit szintén felszeletelhetünk. Vagy, ha maradunk a lasagnénál, akkor a száraz tészta is megfelel, de azt ajánlott minimálisan előfőzni, hogy ne szívjon el túl sok nedvességet a kész ételtől. Azt javaslom, ha egyszer van elég időnk, és nagyon finomra vágyunk, egyszer mindenképpen próbáljuk ki a saját tészta készítést, megéri.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!