Lasagne készítése az alapoktól

A lasagne nem más, mint egy klasszikus tojásos friss tészta. Ha van otthon tésztanyújtónk, a dolgunk egyszerű, ez a tészta megbocsájtó, nehéz elrontani.

Egyszer, amikor egy tesztkonyhában végre a kezembe akadt egy tésztanyújtó, muszáj volt saját tésztát gyártanom. Kezdtem a lasagna tésztával, mert az ugye szép egyenletesen vékonyra nyújtott nagyobb lapokat jelent, nem kellett vágni, pont jó volt arra, hogy kitapasztaljam a tésztanyújtó használatát.

Néhányszor átengedtem a nyújtógép 1-es fokozatán, összehajtottam egyrét, kétrét, majd újra vissza a gépbe, hogy még egyenletesebb legyen. Aztán egyre magasabb fokozatra állítottam a szerkezetet, és a tészta csodálatosan vékonyodott. Amikor elérte a kívánt vastagságot, a gépből kihúzva megszórtam liszttel, és kisebb téglalapokra vágtam. De fel is tekerhettem volna, és felszeletelhettem volna a tekercset, hogy fettuccine tésztát kapjak. Ha nem használtam volna el az egészet 2 nagy tál lasagnéhoz, akkor akár egy vállfára akasztva, belisztezve meg is száríthattam volna.

A spenótos kéksajtos lasagne receptért kattints ide!

Ha nem vágyunk a saját tésztakészítésre, ma már elég jó minőségű friss tésztát is kaphatunk, amit szintén felszeletelhetünk. Vagy, ha maradunk a lasagnénál, akkor a száraz tészta is megfelel, de azt ajánlott minimálisan előfőzni, hogy ne szívjon el túl sok nedvességet a kész ételtől. Azt javaslom, ha egyszer van elég időnk, és nagyon finomra vágyunk, egyszer mindenképpen próbáljuk ki a saját tészta készítést, megéri.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...