Finomságok percek alatt leveles tésztából

Édes vagy sós, gyors vagy ráérős – ha van otthon leveles tészta, nagyon megkönnyítjük a saját dolgunkat a konyhában. Nem véletlen, hogy ez az egyik kedvenc alapanyagunk!

Elő a mélyhűtőből!

Néha nincs kedvünk sokáig a konyhában állni, gyoran ennénk valami finomat. Amit lehetőleg nem kell sem keleszteni, sem órákig gyúrni – csak pár perc alatt összedobni, kisütni, és élvezni. Ha tartunk a hűtőben leveles tésztát, ennek semmi akadálya! Lekvárral, csokival, túróval, befőttel töltve fél órán belül élvezhetjük a forró finomságokat. Szintén tökéletes megoldás, ha valami gyors sós finomságra vágyunk. Magokkal, sóval, sajttal megszórva pár perces borkorcsolya készülhet belőle, de meg is tölthetjük felvágottal, sajtkrémmel, gombával, pestóval vagy fűszeres húsokkal. Semleges íze miatt bármivel társítható, tökéletes formázhatósága miatt pedig lehet belőle masni, papucs, kosárka vagy táska is.

Tündértorták kezdőknek >>

Még több levelestészta-recept itt >>

Almarózsa 2.

Régóta szemezgetek ezzel a süteménnyel, de mivel én sajnos nem igen szeretem a gyümölcsöket sülve-főve, eddig nem készítettem el. Tegnap viszont vendégeket vártunk, akikről tudom hogy ...

Csokikrémes táska

A vadiúj teraszomat egy kellemes vasárnapi ebéddel avattuk fel (húsleves-tejfölös csirke galuskával) és süteményt sütni már nem maradt időm. Mivel általában mindig van a hűtőben ...

Ráérős napokra

Jobb esetben mindannyian szeretünk hosszan főzőcskézni, ha időnk engedi. Egy-egy borongós hétvége vagy családi ünnep tökéletes alkalom arra, hogy valami igazán finomat vagy különlegeset készítsünk. A leveles tészta pedig nemcsak akkor tesz jó szolgálatot, ha gyorsan akarunk finomat – többórás fogások készítésénél is a segítségünkre lehet. Kedvenc cukrásztermékünknek, a krémesnek konyhánkban való készítésekor hasznos, ha kéznél van, de bármilyen drága húst vagy gombát is beletekerhetünk, így csak az ízléses díszítés marad ránk.

A ti kedvencetek: Túró Rudi torta >>

Húsba vágó kérdések: tippek vegáknak >>

Krémes

Láttam itt egy nagyon jó receptet, melyet még jobbá tettem:)...

Wellington-bélszín

Pulykahúsért tértem be a henteshez, de megláttam a friss, előttem egy órával érkező, gyönyörű bélszínt a pultban. Nem volt menekvés: jött is velem haza. Az eladók kedvességének ...

Készítsd magad!

Ha igazán sok időnk van, természetesen magunk is elkészíthatjük a leveles tésztát. Kicsit ugyan macerás, de egyszer mindenképpen megéri kipróbálni. A házi leveles tészta tulajdonképpen ugyanúgy készül, mint a hájas – csak a háj helyett a vajtól lesz réteges és reppenős a végeredmény. Szükségünk lesz egy vajból és lisztből álló alaptésztára, majd egy vajból és lisztből álló keverékre, amit rákenünk, és fél óránként, óramutató járásának megfelelő irányba nyújtjuk-hajtogatjuk. Ha nagyobb adagot készítünk egyszerre, ugyanúgy fagyaszthatjuk, mint a boltit, sőt vendégeinknek azzal dicsekedhetünk, hogy a saját, kézzel készített leveles tésztánkat lakmározzák lelkesen.

A nyárutó ízei: lecsós-sajtos szelet >>

Szégyenlős hagyma

Kifejezetten kedvelem azokat a gasztroműsorokat, melyekben mernek kísérletezni, alapanyagokat párosítani, újítani az egyszerű és egészséges jegyében. Néhány napja láttam egy műsort, ...

Fügés frangipane tart

Néhány hete kerestem meg egy nagyon kedves kolláganőmet, akinek fügefája van, hogy tudna-e nekem egy kis fügét adni, mégiscsak más, mint a bolti. Elkeseredtem a válaszán, szívesen adna- ...

A rovat korábbi cikkei itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Krumplifőzelék csirkefasírttal

Hát nekem a férjuram, soha nem volt oda a krumplifőzelékért....de mikor csinálok magamnak, mindig fogyasztott belőle. Most ott tartunk, hogy már ő kéri, hogy főzzek neki, hisz annyira ...

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A rostban gazdag ital, mely 50 felett aranyat ér

50 év felett az emésztőrendszer érzékenyebbé válhat, és a túlzott rostbevitel puffadást, görcsöket vagy akár felszívódási problémákat is okozhat. Szerencsére van egy finom ital, mellyel elkerülhetjük ezt a problémát, miközben megfelelő mennyiségű rostot viszünk be.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...