r
Nosalty Logó

Zuccotto di panettone

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Zuccotto di panettone
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 448 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 5371 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 273 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    719.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 448 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.2 g

Zsír

  • Összesen
    193.5 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    668 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8639.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    2470 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    2177 mg
  • Nátrium
    3188 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    739.8 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    843.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    955 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1124 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    928 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    424 micro
Összesen 5371 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy közepes méretű keverőtálat vagy jénait (kb. 25 centi átmérőjűt) folpackkal alaposan kibélelünk, úgy, hogy oldalt minden irányban bőségesen túllógjon.
  2. A panettonét keresztben 1 centis szeletekre vágjuk.
  3. A ricottát összekeverjük a porcukorral, a narancslekvárral, a kandírozott narancshéjjal és egy fél narancs frissen reszelt héjával.
  4. A panettoneszeletekkel kibéleljük a tálat úgy, hogy sehol ne maradjon fedetlen rész. Ügyeljünk rá, hogy 1-2 szelet maradjon a befedéshez. A panettoneréteget ezután ízlés szerint locsoljuk meg tetszőleges szesszel - a rum vagy a cointreau nagyon jól áll neki!
  5. Kanalazzuk a narancsos ricottát a tálba, és egyengessük el. Fedjük be a maradék panettonéval, és locsoljuk meg ezt is alkohollal.
  6. A túllógó folpack segítségével csomagoljuk be, majd tegyünk rá egy kisebb tányért, és alufóliával azt is szorítsuk rá. Így tegyük hűtőbe egy éjszakára.
  7. Az összeállt sütemény óvatosan csomagoljuk ki, és borítsuk egy szép tányérra. Szórjuk meg cukrozatlan kakaóporral, és már tálalhatjuk is.
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8556
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zuccotto di panettone
Rosanics Petra 317 recept

A karácsonyok egyik felívelőben lévő csillaga a panettone, ami kevéssé meglepő azok számára, akik kóstolták már ezt a csodás olasz kalácsféleséget. Előfordulhat azonban, hogy túl sok tésztát gyúrunk be, vagy picit túlkel, esetleg valamilyen okból rajtunk marad a panettone (ez mondjuk valószínűtlen). Nos, erre az esetre mutatunk most egy szuperegyszerű, ám annál finomabb megoldást: a süteményt szeletekre vágjuk, kibélelünk vele egy tálkát és megtöltjük tetszés szerint ízesített ricottával a közepét! A zuccotto di panettone azonban nem csak maradékmentésnek remek, érdemes akár direkt e célból venni vagy sütni egy kisebb panettonét!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

7 recept, amiben használhatsz vaj helyett olajat

A főzéshez és sütéshez használt zsiradékok közül a vaj és az olaj a leggyakrabban bevetett: előbbi karakteresebb ízt ad, azonban borsos ára miatt mégsem tudunk belőle akkora mennyiségeket használni. Ezért gyakran olajra cseréljük, persze ez nem mindig lehetséges.