r
Nosalty Logó

Zöldséges gerslirizottó

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Karsai Roni
Zöldséges gerslirizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 406 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2437 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1390 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    738 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 406 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8339.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    1360 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    457 mg
  • Foszfor
    1844 mg
  • Nátrium
    4430 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    803 micro
Összesen 2437 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk át alaposan a gerslit.
  2. A hagymát egy kis vajon futtassuk meg (válasszunk akkora edényt, amiben bőven elfér a rizottó)
  3. Öntsük hozzá a megmosott gerslit és pirítsuk át.
  4. Öntsük hozzá a fehérbort és párologtassuk el.
  5. Ha elpárolgott, mehet rá az alaplé. Ne öntsük rá mindet, kezdjük mondjuk 7,5 decivel, aztán ha látszik, hogy többet kíván a gersli, akkor öntsünk még hozzá. Amennyiben kifogyunk az alapléből, vízzel is kipótolhatjuk a folyadékot.
  6. Nem kell folyamatosan kavargatnunk, néha keverjük át, egyébként meg hagyjuk, hogy puhára főjön az alaplével.
  7. Tálalás előtt adjuk hozzá a kiszemelt zöldséget (én most külön ropogósra pirított gombát kevertem hozzá), illetve keverjük bele a parmezánt és pár kisebb kocka vajat is. A célunk a lehető legkrémesebb állag. Nem lesz olyannyira krémes, mint egy klasszikus rizottó, mégis nagyon finom.
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 3973
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 28.

Ajánló

Potenciális feltétek: - én most pirított gombát kevertem bele, aztán kacsamájjal tálaltam, de a legtöbb zöldséggel isteni (pl. kaliforniai paprika, karfiol, spárga stb.). Pirítsuk le a zöldségeket, így adott lesz a roppanós állag a fogásban. - Sokféle hústétel megy hozzá: kacsamell, kacsamáj, csirke és társaik

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges gerslirizottó
Karsai Roni 6 recept

Egy laktató, egészséges egytálétel, amely önmagában is megállja a helyét, de ha húsra vágyunk, akkor többek között a kacsamell és a kacsamáj is remekül passzol hozzá. Kísérletezzünk bátran szezonális zöldségekkel és különféle húsokkal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek