Zabkeksz málnapürével recept

Zabkeksz málnapürével
Zabkeksz málnapürével
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavasszal próbálunk odafigyelni, mit eszünk, hogy a nyári bikiniszezonra formába hozzuk magunkat. Azonban előfordul, hogy úgy érezzük, nem bírunk magunkkal, valami édességet kíván szervezetünk. Erre az eshetőségre alkottam meg ezt az egyszerű és könnyű receptúrát.

hozzávalók / 4 adag

A kekszhez

A püréhez

A díszítéshez

ajánlat

Tehetünk bele reszelt almát is, de akkor kissé csepegtessük le mielőtt belekevernénk, nehogy túl vizes legyen a tészta. Eredetileg is elég folyós, ettől ne izguljunk, hagyjunk nagyobb helyeket a sütőpapíron az egyes kekszek között. Én ezt a mennyiséget két adagban sütöm.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zabkeksz, rozsos keksz fagyos málnával, diétás keksz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zabpelyhet tejbe áztatjuk mindaddig, míg az egészet fel nem szívja és pépes állagúra nem sűrűsödik, ez min. 2 óra.
  2. Ekkor hozzákeverjük a tojást, két kanál rozslisztet, két kanál mézet és botmixerrel egy-két kavarintást végzünk rajta.
  3. Evőkanállal adagoljuk a mennyiségeket, a masszából kerekded alakokat formázunk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
  4. Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
  5. Közben a fagyos málnát két kanál mézzel összeturmixoljuk.
  6. Az elkészült kekszet még melegen tálaljuk, mellé a fagyi állagú málnapüréből labdákat készítünk, mentalevéllel díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x35x5 cm
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 115
elküldve: 2
receptkönyvben: 107
elkészítve: 2/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
263 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

289