r
Nosalty Logó

Vendégváró töltött kenyér tej- és tojásmentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
anikax
Vendégváró töltött kenyér tej- és tojásmentesen
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A töltött kenyérhez

A majonézhez

Összesen 1491 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A töltött kenyérhez

A majonézhez

Összesen 5958 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A töltött kenyérhez

A majonézhez

Összesen 263 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.9 g

Zsír

  • Összesen
    106.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3569.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    2937 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2363 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2334 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    339 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 1491 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    231.4 g

Zsír

  • Összesen
    425.4 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14276.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    728 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1203 mg
  • Nátrium
    11747 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    657.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9450 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    517 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9334 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    1354 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    836 micro
Összesen 5958 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    631.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 263 kcal

Hozzávalók

A töltött kenyérhez

A majonézhez

Elkészítés

A töltött kenyérhez

  1. A kenyeret hosszában felszeleteljük (legalább 5 szelet legyen belőle, de az ideális a 6 szelet).
  2. A párizsit, kolbászt, sonkát, uborkát, paprikát felszeleteljük.
  3. A majonézt elkészítjük (a növényi tejszínt elkeverjük a mustárral).
  4. Ezután megkenjük margarinnal az egyik kenyérvégtől kezdve a szeleteket.
  5. Erre tetszés szerint tehetünk uborkát.
  6. A következő szeletnek megkenjük az erre illeszkedő felét majonézzel, majd ráillesztjük ezt az előző szeletre.
  7. Ennek a másik oldalát is megvajazzuk, és tetszés szerint párizsival borítjuk, ráhelyezzük az előző szeletre.
  8. A másik oldalával az előbbiek szerint járunk el, majd megkenjük májassal.
  9. Az erre következő szeletet nem kenjük be, csak akkor, amikor már ráillesztettük a helyére.
  10. Erre kolbászt teszünk.
  11. A következő szelet egyik felét ismét margarinozzuk és ráborítjuk a kolbászos kenyérszeletre.
  12. A másik oldalát is margarinozzuk,erre sonkaszeleteket helyezünk, és ezt ismét majonézes kenyérszelettel borítjuk.
  13. Ekkor már csak a kenyerünk másik vége van hátra, mielőtt ráhelyeznénk, megkenjük a sonkás kenyérszelet másik oldalát vékonyan margarinnal és paprika karikákat teszünk rá.
  14. A kenyérvéget is margarinozzuk és rátesszük a helyére.
  15. Ha jól dolgoztunk, megkapjuk ismét az "egész kenyeret".
  16. Ekkor jó szorosan frissen tartó fóliával betekerjük és fél órára "présbe" tesszük, ami lehet pl egy jó nehéz könyv.
  17. Amikor végeztünk a préseléssel, hűtőbe tesszük legalább 1 órára, de jobb, ha előző este elkészítjük és úgy hűtjük.
  18. Tálalás előtt felszeleteljük a szokásos módon, mintha egész kenyeret szelnénk.
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 36511
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Gyermekeim névnapi zsúrjára készültünk. A fiammal mosogatásban fogadtunk, hogy nem tudom hosszában 6 szeletre felvágni a szendvicsnek szánt kenyeret. Nyertem egy mosogatást. Két órával a buli kezdete előtt ott álltam egy hosszában felszeletelt kenyérrel és a kérdéssel, hogyan tovább? A fiamnak született egy jó ötlete, hogy rakjuk megint össze, de előbb töltsük meg. Így született ez az azóta is kedvelt vendégváró szendvics.

Hozzávalók

A töltött kenyérhez

A majonézhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek