Töltött paprika recept

1 adag
575
kcal
Töltött paprika
Töltött paprika
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ritkán szoktam tradícionális magyar ételek elkészítésének itthon nekiállni, a hagyományos fogásokat leginkább a szüleinknél élvezzük.
E tekintetben kivételes nap volt a mai: töltött paprika készült a konyhámban. Életem első töltött paprikája:-).

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: tejmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst félig megfőzzük (nem kell teljesen, mert a paprikák belsejében még úgyis lesz ideje teljesen megpuhulni). Az apróra vágott hagymát kevés olívaolajon megdinszteljük.
  2. Egy tálban összekeverjük a darált húst a rizzsel, hozzáadjuk a hagymát, sóval, borssal ízesítjük és kezünkkel alaposan összedolgozzuk.
  3. A megtisztított paprikák végét levágjuk, magházukat és az ereket eltávolítjuk, majd mindegyiket lazán megtöltjük a húsos egyveleggel.
  4. A paprikákat egymás mellé egy jókora lábasba fektetjük, annyi forró vizet öntünk rá, hogy épp ellepje. Hozzáadjuk a paradicsompürét, és lefedve közepesnél kissé gyengébb lángon puhára pároljuk a paprikákat.
  5. Ekkor Xantana porral vagy rántással sűrítjük a mártást, ízlés szerint cukorral ízesítjük és még 10-15 percig alacsony lángon főzzük.
  6. Sós vízben megfőzött burgonyacikkelyeket kínálunk mellé.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 118 074
elküldve: 12
receptkönyben: 1 048
elkészítve: 39/60
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (11)

demetriosz
demetrioszk, 2014-08-26 21:16

ha a paradicsom pürét sűríted liszttel, akkor a lényeg marad le: a paradicsom, helyette lisztet teszel. a paradicsom püré magában is isteni sűrű

nails
nailscs, 2012-06-21 09:28

Nagyon jó kis recept,anyukám is így csinálta zeller nélkül és én is így fogom.Szép napot!

dyamexx
dyamexxp, 2010-07-23 11:40

Szerintem a zellerzöld elengedhetetlen kelléke a töltött paprikának, csak az íze kell bele, utána ki lehet dobni. A keményítőt én is előszeretettel használom, mert nagyon gyors, és egyszerű sűrítési módszer! Üdv.

Hasznos Virág
Hasznos Virágk, 2010-03-23 15:20

Mi is igy szeretjük. Nagynéném hagymát és zellert tesz még bele, de mi nem szeretjük. Vira

Giovanni
Giovannih, 2009-10-05 05:08

Jo regelt.

Vegre ratalaltam egy finom kiss receptre,eszt holnap elkeszitem a csaladomnak,de ajalani szeretnek valamit;
Rantas hejet inkab etel kemenyitot kell hasznalni, en a kukorica vagy vegyes rizs kemenyitot hasznalom evel elonyt adunk azoknak akik erzekenyek a lisztre es a hatas meglepoen ugyan ojan lesz
Koretkent tob variacio van en leginkab a burgonya puret hasznalom, aval hogy az elkeszites vegen belelehet teni egykis zoldcseg vagy pertrus apritot levelet,szep szin kompozicio lesz belole,tovabi kelle
mes napot kivanok.

Udv; Giovanni.

Legfrissebb cikkek

Lássuk a pulykát!
Lássuk a pulykát!
Már túl vagyok egy pulykasütésen, de karácsonyra újra nekiveselkedem, bár nálunk eddig nem szerepelt pulyka az ünnepi menüben.
575