Töltött paprika recept

Töltött paprika
Töltött paprika
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ritkán szoktam tradícionális magyar ételek elkészítésének itthon nekiállni, a hagyományos fogásokat leginkább a szüleinknél élvezzük.
E tekintetben kivételes nap volt a mai: töltött paprika készült a konyhámban. Életem első töltött paprikája:-).

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: tejmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

elkészítés

  1. A rizst félig megfőzzük (nem kell teljesen, mert a paprikák belsejében még úgyis lesz ideje teljesen megpuhulni). Az apróra vágott hagymát kevés olívaolajon megdinszteljük.
  2. Egy tálban összekeverjük a darált húst a rizzsel, hozzáadjuk a hagymát, sóval, borssal ízesítjük és kezünkkel alaposan összedolgozzuk.
  3. A megtisztított paprikák végét levágjuk, magházukat és az ereket eltávolítjuk, majd mindegyiket lazán megtöltjük a húsos egyveleggel.
  4. A paprikákat egymás mellé egy jókora lábasba fektetjük, annyi forró vizet öntünk rá, hogy épp ellepje. Hozzáadjuk a paradicsompürét, és lefedve közepesnél kissé gyengébb lángon puhára pároljuk a paprikákat.
  5. Ekkor Xantana porral vagy rántással sűrítjük a mártást, ízlés szerint cukorral ízesítjük és még 10-15 percig alacsony lángon főzzük.
  6. Sós vízben megfőzött burgonyacikkelyeket kínálunk mellé.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 100 868
elküldve: 11
receptkönyben: 880
elkészítve: 18/39
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (9)

nails
nailscs, 2012-06-21 10:28

Nagyon jó kis recept,anyukám is így csinálta zeller nélkül és én is így fogom.Szép napot!

dyamexx
dyamexxp, 2010-07-23 12:40

Szerintem a zellerzöld elengedhetetlen kelléke a töltött paprikának, csak az íze kell bele, utána ki lehet dobni. A keményítőt én is előszeretettel használom, mert nagyon gyors, és egyszerű sűrítési módszer! Üdv.

Hasznos Virág
Hasznos Virágk, 2010-03-23 16:20

Mi is igy szeretjük. Nagynéném hagymát és zellert tesz még bele, de mi nem szeretjük. Vira

Giovanni
Giovannih, 2009-10-05 06:08

Jo regelt.

Vegre ratalaltam egy finom kiss receptre,eszt holnap elkeszitem a csaladomnak,de ajalani szeretnek valamit;
Rantas hejet inkab etel kemenyitot kell hasznalni, en a kukorica vagy vegyes rizs kemenyitot hasznalom evel elonyt adunk azoknak akik erzekenyek a lisztre es a hatas meglepoen ugyan ojan lesz
Koretkent tob variacio van en leginkab a burgonya puret hasznalom, aval hogy az elkeszites vegen belelehet teni egykis zoldcseg vagy pertrus apritot levelet,szep szin kompozicio lesz belole,tovabi kelle
mes napot kivanok.

Udv; Giovanni.

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.
583