Töltött paprika recept

1 adag
584
kcal
Töltött paprika
Töltött paprika
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ritkán szoktam tradícionális magyar ételek elkészítésének itthon nekiállni, a hagyományos fogásokat leginkább a szüleinknél élvezzük.
E tekintetben kivételes nap volt a mai: töltött paprika készült a konyhámban. Életem első töltött paprikája:-).

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: tejmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst félig megfőzzük (nem kell teljesen, mert a paprikák belsejében még úgyis lesz ideje teljesen megpuhulni). Az apróra vágott hagymát kevés olívaolajon megdinszteljük.
  2. Egy tálban összekeverjük a darált húst a rizzsel, hozzáadjuk a hagymát, sóval, borssal ízesítjük és kezünkkel alaposan összedolgozzuk.
  3. A megtisztított paprikák végét levágjuk, magházukat és az ereket eltávolítjuk, majd mindegyiket lazán megtöltjük a húsos egyveleggel.
  4. A paprikákat egymás mellé egy jókora lábasba fektetjük, annyi forró vizet öntünk rá, hogy épp ellepje. Hozzáadjuk a paradicsompürét, és lefedve közepesnél kissé gyengébb lángon puhára pároljuk a paprikákat.
  5. Ekkor Xantana porral vagy rántással sűrítjük a mártást, ízlés szerint cukorral ízesítjük és még 10-15 percig alacsony lángon főzzük.
  6. Sós vízben megfőzött burgonyacikkelyeket kínálunk mellé.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 116 596
elküldve: 12
receptkönyben: 1 044
elkészítve: 39/60
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (11)

demetriosz
demetrioszk, 2014-08-26 21:16

ha a paradicsom pürét sűríted liszttel, akkor a lényeg marad le: a paradicsom, helyette lisztet teszel. a paradicsom püré magában is isteni sűrű

nails
nailscs, 2012-06-21 09:28

Nagyon jó kis recept,anyukám is így csinálta zeller nélkül és én is így fogom.Szép napot!

dyamexx
dyamexxp, 2010-07-23 11:40

Szerintem a zellerzöld elengedhetetlen kelléke a töltött paprikának, csak az íze kell bele, utána ki lehet dobni. A keményítőt én is előszeretettel használom, mert nagyon gyors, és egyszerű sűrítési módszer! Üdv.

Hasznos Virág
Hasznos Virágk, 2010-03-23 15:20

Mi is igy szeretjük. Nagynéném hagymát és zellert tesz még bele, de mi nem szeretjük. Vira

Giovanni
Giovannih, 2009-10-05 05:08

Jo regelt.

Vegre ratalaltam egy finom kiss receptre,eszt holnap elkeszitem a csaladomnak,de ajalani szeretnek valamit;
Rantas hejet inkab etel kemenyitot kell hasznalni, en a kukorica vagy vegyes rizs kemenyitot hasznalom evel elonyt adunk azoknak akik erzekenyek a lisztre es a hatas meglepoen ugyan ojan lesz
Koretkent tob variacio van en leginkab a burgonya puret hasznalom, aval hogy az elkeszites vegen belelehet teni egykis zoldcseg vagy pertrus apritot levelet,szep szin kompozicio lesz belole,tovabi kelle
mes napot kivanok.

Udv; Giovanni.

Legfrissebb cikkek

Babapiskótás sütik minden alkalomra
Babapiskótás sütik minden alkalomra
Mindig jó, ha a kamrában ott lapul egy-egy zacskó babapiskóta, mert a segítségével bármikor összeüthetünk egy gyors desszertet.
Sütitrendek az elmúlt száz éveben
Sütitrendek az elmúlt száz éveben
A sütitrend mint szó, elég nevetségesen hangzik - maradjunk annyiban, hogy gyorsan átvesszük milyen süti receptjét hajszolták nagymamáink és anyukáink az elmúlt évtizedekben.
Top 10 édesvízi halétel 300 kcal alatt
Top 10 édesvízi halétel 300 kcal alatt
Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy milyen változatosan elkészíthetőek hazai édesvízi halaink. Most segítünk, íme 10 szuper halrecept - ráadásul adagonként 300 kcal alatt!
3 praktika tojáspucoláshoz
3 praktika tojáspucoláshoz
Főtt tojást pucolni senki sem szeret, ellenben ezekkel a trükkökkel pillanatok alatt elvégezhetjük a piszkos munkát!
584